Vivienne Westwood: a britek most különösen rondák

Vivienne Westwood úgy véli, Nagy-Britannia legelegánsabb női 70 év felettiek – írja a Daily Mail. A divattervező szerint a mai brit fiatalok öltözködése még soha nem volt ilyen ronda, bezzeg az idősebbeknek még volt érzékük az egyéni stílushoz.

Vivienne Westwood
Vivienne WestwoodKgc-42

"Mindenki úgy néz ki, mintha klónozták volna, csak a korombeliek tűnnek ki. Senkit sem veszek észre, hacsak nem néz ki remekül, és ha igen, hát általában hetven év feletti az illető." Hozzátette, az említett korosztálynál fiatalabbak szerinte túl konformistán öltözködnek, és senki sem gondolkodik, csak fogyaszt és fogyaszt – szerinte a stílustörténet egyik legrosszabb periódusát éljük.

"A történelem folyamán az emberek mindig is jobban öltöztek, mint mi ma. [...] Még sosem voltunk ilyen rondák, már ami a ruházkodásunkat illeti" – fejtegette tovább, hozzátéve, a mai kor vásárlói az eldobható divat hívei, és nem a minőségre mennek, hanem arra, hogy minél több cuccuk legyen. Bezzeg annak idején megvettek néhány alapdarabot, amely illett a személyes stílusukhoz, és kész. Galériánkban megtekintheti Westwood néhány szettjét és kreációját, hogy eldönthesse, jogos-e a háborgás.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek