Már a Chanel és Gucci papírzacskókat is hamisítják

Csak egy bizonyos réteg engedheti meg magának, hogy a Chanelnél, a Diornál vásároljon magának, de azok közül, akiknek nem annyira vastag a pénztárcája, sokan vannak, akik nem érik be a hamisítványokkal, nekik az Igazi kell. De hogyan lehet feloldani ezt a kínos helyzetet. Nos, az emberek igen élelmesek, és ha már nem telik egy Birkinre, akkor jó lesz egy használt papírzacskó is valamelyik nagy divatháztól. Az egyik legnagyobb aukciós oldalon állítólag már öt font körüli áron meg lehet csípni egy-egy „márkás” papírzacskót, de a lelkes licitálók gyorsan fel tudják nyomni az árakat – írja a Daily Mail.

„Sokkal jobban néznek ki azok a papírzacskók, amelyeken egy híres cég emblémája van. Vagy a saját cuccaimat hordom bennük vagy a barátoknak szánt ajándékokat rakom bele. Nagyon jó minőségűek és nagyon olcsók” – vallja a fanatikusok egyike, akinek a Guccitól, a Diortól és a Louis Vuittontól is van papírtáskája. Persze nincs mindenki elragadtatva ettől a trendtől. Egyesek szerint értelmetlen hóbort ilyen tárgyakat gyűjteni, amelyeket nyilván pár fillérből elő lehet állítani, és mégis az anyagi jólétet szimbolizálják.

Mivel egyre nagyobb az érdeklődés az ilyen „kiegészítők” iránt, a hamisítványgyártók persze már le is csaptak a remek lehetőségre – írja a China Daily. „A legtöbben csak az embléma miatt vásárolják meg a táskákat. Ha az ember közelebbről megnézi a hamisítványokat, akkor persze látszik, hogy más anyagból készültek” – nyilatkozta egy illető, aki hamisított reklámzacskókkal és díszdobozokkal foglalkozik.

Állítólag hetven online boltban lehet kamu Gucci-papírtáskákat venni, nyolcvan helyen pedig Chanel-logóval ellátott zacskót. A kereskedők igazán magas fokon művelik a hamisítást, vannak, akik ál-számlát is hajlandóak kiállítani.

Ön parádézna márkás vagy hamisított ajándékzacskóval?

Kicsit mi is szétnéztünk az eBay oldalán. Pár perces böngészés után kiderült, hogy nem a "paperbag" a megfelelő kereső szó, hanem a "giftbag".  Az első kifejezéssel ugyanis csak két Chanel papírzacskót találtunk.

Az egyiknél a kezdő licit 20 dollár volt, és az állapota messze nem volt tökéletes. A másik, amelyhez egy eredetiséget igazoló számlát is mellékelték a fotókon, 350 dollárért lehet elvinni, de aki szereti az izgalmakat, licitálhat is annak reményében, hogy olcsóbban megcsípi az ajándékzacskót. A másik kifejezéssel azonban arra a táskára is rábukkantunk, amelyik a Daily Mail cikkében is szerepel illusztrációként – ez 210 dollárba kerül, de van hozzá egy aprócska Chanel-mentőöv.

A magyar aukciós oldalakon nem találtunk ilyet, biztosan épp elkapkodták a készleteket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek