Ezek a legjobb hidratálók hatóanyagaik alapján

A hidratáló- és szemránckrémek dobozán általában hatalmas betűkkel van feltüntetve, milyen csodaszerekkel táplálják a bőrt: ezek nagy részét az átlagos vásárló nem ismeri, de nevüket a reklámoknak köszönhetően már kívülről fújja:  hialuronsav, neuropeptid, A, C, E vitamin és társaik. Azonban ezek nagy része igenis hasznos bőrvédő szer: kutatók összegyűjtötték azt az 5 összetevőt, ami valóban a leghatásosabban fiatalítja, táplálja a bőrt, az elle.co.uk pedig megtalálta a legjobb hidratálókat, melyek bővelkednek hatásos összetevőkben – némelyik itthon is kapható.

Szemránc ellen

cos250

Legjobb bőrápoló, hidratáló hatása a hialuronsavnak és a ceramideknek van. A hialuronsav a levegő páratartalmából vesz fel nedvességet és saját súlya ezerszeresének megfelelő mennyiségű vizet képes megkötni – írja az Elle. Az Estée Lauder Time Zone Anti-Line/Wrinkle hidratálójában a sav vízkötését ceramidok segítik, ezért igen jó minőségű szemránckrémnek számít.

A feszesebb bőrért

Egyes bőrgyógyászok szerint az A vitaminból nyert retinol az igazi csodaszer, mely felturbózza a kollagéntermelést, így feszesít és halványítja a szeplőket. Viszont fényérzékenyebbé teszi a bőrt és száríthatja is, így csak éjszakára ajánlott a használata: a nemrég a vásárlók megtévesztése miatt büntetett Olay-t ajánlja a lap, mégpedig a cég Olay Professional Pro-X Eye Restoration Complex nevű termékét.

Érzékeny bőrre

Az érzékeny bőrűek kevésbé bírják a retinolt és a hialuronsavat, nekik ajánlottak a peptides krémek. A neuropeptidek is serkentik a kollagén termelődését, de kíméletesebbek: „A klinikai kísérletek során, amikor neuropeptid-készítményt vittünk fel a bőrre, rögtön érdekes eredményeket értünk el. A bőr textúrája, tónusa, rugalmassága láthatóan javult” – mondta a lapnak dr. Nicholas Perricone. Ha van 325 dollárunk (kb. 70 ezer Ft) egy neuropeptides arckrémre, a Perricone honlapján érdemes nézelődnünk.

1177018

Bőrfiatalítás vitaminokkal

Az A vitamin mellett a C és E vitamin hatását sem becsülhetjük le, a C-vitamin szintén fokozza a kollagéntermelést, és feszesíti a bőrt, az E vitamin pedig puhítja és védi az arcbőrt: sok olcsóbb, bárhol kapható arckrémben megtalálható összetevők a vitaminok, érdemes szétnézni a drogériákban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek