Nem volt jó rá álmai cipője, átoperáltatta a lábát

Évek óta nagy sláger a lábfejplasztika, és egyre többen műttetik meg szépészeti okokból lábukat: az amerikai nők egy része akár át is szabatja lábát, csak tudjon csinos magassarkúban járni.

A lábujjrövidítés mellett a talppárna saját zsírral való feltöltése is egyre népszerűbb, sőt a kislábujj vékonyítása – azaz zsírleszívása – sem ritka. Mind horrorisztikusan hangzik, de a talp feltöltése egy elégedett páciens elmondása szerint nagyon jó szolgálatot tesz a zselés Scholl talppárnák helyett.

„Azt mondják nekem: nézze, valóban nagyon hosszú az ujjam. Vagy egy számmal nagyobb cipőt kell vennem, ami miatt a sarkamon lötyög a cipő, vagy megvehetem a saját méretem, de akkor az ujjaimat nyomja. Miért ne tennénk ezt helyre?” – nyilatkozta az ABC-nek a Beverly Hills-i plasztikai sztársebész, dr. Ali Sadrieh.

A csatorna egész sorozatot készített a hollywoodi plasztikai műtétekről, és az Amerikában évi 45 millió dolláros (9,3 milliárd forint) lábfejplasztika-biznisz sem maradhatott ki a szórásból – egy-egy műtét 3000 dollárba (623.000 forint) kerül.

„Minden lány cuki, nyitott orrú magassarkút hord és olyan jól áll nekik. Én meg… nekem mindig zárt cipőben kellett járnom, mert úgy éreztem, mindenki a hosszú lábujjaimat nézi” – nyilatkozta az egyik páciens az ABC Newsnak. A nő csúnyának érezte lábfejét, így sebészhez fordult: az orvos kioperált egy 2 milliméteres csontdarabot a nagylábujja melletti ujjból, majd a rövidített ujjat titániummal fogatta össze, így az már nem zavarja a nőt a nyitott orrú cipők viselésekor.

Az Amerikai Ortopédusok Társasága (avagy American Orthopedic Foot and Ankle Society) szerint azonban az ártalmatlannak tűnő műtétek komoly veszélyeket rejtenek magukban: sérülhetnek az idegek, elfertőződhet a seb, vagy deformálódhat a láb, ami krónikus fájdalommal jár, nem csak magassarkú viselésekor. Ön megműttetné lábát, hogy kényelmesen hordhasson magassarkút? Érezte már valaha cikinek lábfejét, túl hosszú vagy rövid lábujjait?

Nézze meg az ABC riportját (egy percnyi reklám után)!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek