Betiltották a Jagger-lány műszempilláit

Georgia May Jagger, a Rolling Stones-énekes Mick Jagger 18 éves lánya a Rimmel kozmetikai cég kampányában szerepelt volna, de a fiatal modellel készült reklámot betiltották Angliában - írja a Sun.

A reklám a Rimmel 1-2-3 Looks Mascara szempillaspirál-kollekciójához készült, aminek az a lényege, hogy beállítástól függően egyre nagyobbnak láttatja a szempillákat. A reklámban ezt mutatják Georgia Jagger egyre növekvő szempilláival, azt viszont elfelejtették pontosítani a reklámban, hogy a modellen mindezt a hatást műszempillákkal érték el. Ez pedig elég nagy hazugság volt ahhoz, hogy a szigorú brit reklámtestület betiltsa a kampányt.

"Úgy éreztük, hogy a különböző hosszúságú műszempillák alkalmazása a szempillák mellett torzítja azt a hatást, amit a termék önálló alkalmazásával el lehet érni, ezért úgy döntöttünk, hogy a reklám képei félrevezetőek" - nyilatkozta a reklámtestület arról, hogy miért tiltották be a reklámot.

article-0-0C332661000005DC-102 634x766

A Rimmel anyacége, a Coty ugyan próbált azzal védekezni, hogy nem akarták megtéveszteni a fogyasztókat, a reklámot mégis betiltották.

Oszd meg másokkal is!
Mustra