Igenis menő az övtáska és a csokornyakkendő

Nos, bizonyára kevesen vannak, akik úgy érzik, hogy bármi is menő lehet, amit a geekek viselnek. A Stylelist most csokorba gyűjtötte azokat a holmikat, amik ugyan a sztereotípiák szerint szerves részét képezik a geekek öltözködésének, ám a trendeket szigorúan követő nők is felvehetik.

1. Vastag keretes szemüveg

A vastag, főleg fekete keretes szemüvegeket nem feltétlenül csak a stréberek hordják, már évek óta divatban vannak, és úgy tűnik, hogy egy ideig még szerepelni fognak a menő kiegészítők listáján.  A Stylelist szerint a következő külföldi celebeken láthattunk olyan szemüvegeket, amit akár Buddy Holly is megirigyelne: Leona Lewis, Katy Perry, Taylor Momsen, Mandy Moore, Scarlett Johansson, Chloe Sevigny, Hayden Panettiere, Hilary Duff, Lily Allen és Zooey Deschanel. Hazai viszonylatban pedig nem szabad megfeledkezni Zentai Márkról, aki egy ilyen szemüveggel álcázta magát Herczeg Zoltánnak a Reggeli című műsor egyik adásában.

01

2. Övtáska

A hasitasi sokak szerint egy igen vitatható darab, és örömkönnyek csordogálnának arcukon, ha kiderülne, hogy örök száműzetés lett a kiegészítő sorsa. Pedig vannak olyan darabok, amik igenis divatosak, és egyáltalán nem számít újdonságnak, hogy vannak olyan övtáskák is, amik alig emlékeztetnek azon testvéreikre, amiket kissé pocakos, atlétatrikós és melegítőnadrágos férfiakon láthatunk. A Gucci, a Prada és Marc Jacobs már több éve felfedezte, milyen lehetőségek is rejlenek a hasitasiban. Így persze a celebek is keblükre ölelték ezt a kiegészítőt: Rihanna például a Louis Vuitton egyik övtáskáját újította be magának, míg Tyra Banks a Guccitól szerzett be egyet.

02

3. Digitális karóra számológéppel

Sok-sok évvel ezelőtt, a nyolcvanas években nagyon menőnek számított az, aki olyan karórát hordott, amit számológépként is lehetett használni. Még maga Sting is egy ilyen holmit viselt, amikor a Police zenekar Wrapped Around Your Finger számához készült kislemez borítóját fotózták. A remek darab persze nem merült feledésbe az utóbbi pár évtizedben. Legutóbb többek közt az Office című amerikai sorozat készítői csináltak egy kis reklámot a Casio 2in1 karóráinak azzal, hogy az egyik fontos karakter, Dwight Kurt Schrute is ilyen időmérő eszközt hord. Akik valamivel nőiesebb darabra vágynak, azoknak a Stylelist a Timex rózsaszín karóráját ajánlja. Az egyébként fehér színben is megvásárolható darab nagyjából 20 ezer forintba kerül.

03

4. Csokornyakkendő

Még a férfiak között is kevesen vannak, akik szívesen hordanak csokornyakkendőt a hétköznapokban, pedig a Stylelist szerint nemcsak az erősebbik nem képviselői viselhetik ezt a sokak szerint a geekhez köthető holmit, hanem a nők is. Felsorolásuk szerint több ismert férfi - például LeBron James, David Beckham, Joe Jonas, valamint Chuck Bass, a Gossip Girl című sorozat egyik karaktere - mellett, a celebnők is felfedezték maguknak a csokornyakkendőt. Többek közt Rihanna, Diane Kruger és Janelle Monae viselt már ilyen darabot. És persze a divattervezők sem félnek csokornyakkendőt adni a modelljeikre: Enrico Coveri, Carolina Herrera, valamint Karl Lagerfeld példája is ezt bizonyítja.

ffi6coveri000T TRDV756650

5. Csillogó kütyük

Az sem új keletű dolog, hogy bizony a nők is rajonganak a műszaki cikkekért, és persze a gyártók ennek megfelelően próbálnak olyan darabokkal előrukkolni, amik kellően csajosak. Ha pedig ők nem is gondolnak a női vásárlókra, bőven akadnak olyanok, akik olyan holmikat gyártanak, amikkel kellően rózsaszínűvé, csillogóvá vagy divatossá tehető a telefon, a laptop és miegymás. Persze a nagy divatcégek is szívesen segítenek azokon a nőkön, akik kellő összeget hajlandóak áldozni arra, hogy megvédjék a kütyüket a különböző sérülésektől.

05
Oszd meg másokkal is!
Mustra