Szekrény és lámpa kazettából

A retro jegyében egyre több dizájner fedezi fel magának a kazettát. Az ötlet pár éve bukkant fel először, akkor bemutattuk a kazettát mintázó táskát. Most újabb darabokkal szeretnénk meglepni önöket. Készült kazetta alakú pénztárca, iPod-tartó, lábtörlő. Illetve néhány tervező a kazettákat használta lakberendezési célokra.

Lábtörlő

A brazil Meninos cég Tape Doormat néven jelentette meg új termékét. A kazetta formájú lábtörlőért 50 dollárt kérnek. Választhatunk A és B oldal között, de simán 1-es és 2-es oldal is van, természetesen eltérő színekben.

Kattintson a képekért!

Pénztárca

Ez már-már szinte kötelező újragondolása a kazettának, többféle verziót is beszerezhetünk. A londoni Haniboi műanyagból állítja elő termékét, és leginkább aprópénz vagy éppen hitelkártya tárolására ideális.

Kattintson a képekért!

iPod-tartó

A manapság oly gyakori zokniszerű tartó helyett az iPod tulajdonosok figyelmébe ajánlanánk a kazetta formájú tokot. Míg az egyik oldalán kazettának tűnik, a másik oldalán kivágott, így nyugodtan és kényelmesen válogathatunk a feltöltött dalok között. Természetesen többféle kazettamárka közül választhatunk, így például a Maxell rajongói márkahűek maradhatnak.

Kattintson a képekért!

Lámpa

Az igazán elkötelezettek kazettaburával ellátott lámpát is beszerezhetnek. A Transparent House négyzet alapú lámpatestet gondolt ki, és különböző színű kazettákat használva alakították ki a lámpa buráját. Az ötlettel a tervezők egyébként megjárták a New York magazin hasábjait is.

Kattintson a képekért!

Szekrény

Amennyiben nem érnék be egyetlen lámpával, akkor íme a javaslatunk a lakásuk további átalakításához. A dán dizájner, Patrick Schuur egy szekrényt készített a retro jegyében. A funkcióit megőrző szekrényt 918 kazettával borította be. A csodás darabot ezer euróért vehetjük meg, de a bátrak megpróbálhatják egyedül elkészíteni az alábbi képek alapján.

Kattintson a képekért!
Oszd meg másokkal is!
Mustra