Botoxszal gyógyítható lesz a kopaszság?

A Rachel Weisz és Susan Boyle által elutasított ránctalanító botox-injekciót bevallottan igénybe vette már Anastacia, Nicole Kidman, a mindig természetes Cindy Crawford és Geri Halliwell is, hogy itt-ott kialakult mélyedéseiket eltüntessék. Egy Beverly Hills-i plasztikai sebész nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy az esztétikai célokra felhasznált botulinium toxin nemcsak az idősödők, hanem a kopaszok problémáit is megoldhatja.

Dr. Simon Ourian
Dr. Simon Ourian

Véletlenül fedezte fel, hogy a botox elősegíti a haj növekedését: évekkel ezelőtt botox-injekciót adott kemoterápiával kezelt édesanyja migrénjére (a botox hatására elernyedő izmok csökkentik az idegvégződésre gyakorolt nyomást, ettől pedig enyhül vagy megszűnik a migrén – a szerz.), majd később észrevette, hogy a kemoterápiás kezelés következtében kihullott haj újra nőni kezdett – írja a Telegraph.

Az orvos három éve teszteli önkénteseken a vitaminokkal dúsított botoxot, és úgy véli, a szer már csak arra vár, hogy elvégezzék a hivatalos teszteket. „A betegeimen végzett kísérletek azt mutatták, hogy a hajnövekedés elősegítése érdekében adagolt botox-injekció nagyon biztonságos, és sokkal hatékonyabb, mint eddig bármi” – mondta Ourian a lapnak.

botox450

A botoxként elhíresült botulinum toxint egyébként vitaminokkal dúsítva adják be a páciensnek, ami ellazítja, majd kitágítja az ereket, és így lehetővé teszi, hogy a hajnövekedéshez szükséges tápanyag eljusson a hajhagymákhoz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra