Bikák és kislányok a berlini divathét magyar bemutatóján

Megkaptuk a fotókat a Je Suis Belle múlt hétvégi divatbemutatójáról. A képre kattintva megnyitható galéria segítségével máris át lehet böngészni a 2007-ben az Év Fiatal Divattervezője címet elnyerő tervezőpáros - azaz Dévényi Dalma és Kiss Tibor - 2010-es tavasz-nyári kollekcióját.

Ezek a darabok azért érdemelnek különös figyelmet, mert a berlini Mercedes-Benz divathéten mutatták be őket olyan márkákkal egy sorban, mint a Boss, az Escada, vagy a Custo Barcelona. Hatalmas eredmény a Je Suis Belle számára, hogy magyar tervezőkként a berlini divathét hivatalos programjában szerepelhettek, hiszen így a nemzetközi divatsajtó képviselői is megismerhették őket: a sajtóközlemény szerint még a Vogue újságírói is ott voltak a közönség soraiban. A régebben Audrey Tautou-val kokettáló tervezők bemutatóján a celebeket ezúttal a Németországban dolgozó Gryllus Dorka képviselte.

A kollekcióhoz felhasznált anyagokra egyébként Szűcs Attila festményeiből nyomták a bikafejet és kislányokat ábrázoló mintákat, és nem spóroljuk meg önöknek az ilyenkor szokásos hivatalos leírást sem, amely szerint a ruhák "légiesek és könnyedek: mindennapos viseletre készültek, ugyanakkor a vasárnapok ünnepiségét juttatják eszünkbe".

A Je Suis Belle számára a következő állomás Amerika lesz, kollekciójukat szeptemberben a New York-i divathét idején fogják ott bemutatni. Ruháik egyébként Budapesten kívül többek között már Londonban, Berlinben és Zürichben is megvásárolhatók.

Oszd meg másokkal is!
Mustra