Boltteszt: Bolt dizájnbolt

Október elején újabb budapesti dizájnbolt nyílt, a Kertész utca 42-44 alatt található Bolt. Másfél hónappal a nyitás után tesztelünk, érkezésünkkor lelkes tizenévesek válogatnak mintás pólók között. Egy biciklikerekekből formált asztal mellett háromszemű lény-formálta párna, kulcslyukékszer és magyaros újrapapír füzet-halom felett hónaljszőrös póló lóg a téglafalon. A Boltban a már ismert termékek (gumibelsőtáska, hanglemez-tál) mellett több olyan dologgal találkoztunk, amivel másutt még soha, például a nagyszerű macimézes gyertya (900.-), a Rorschach-ábrás trikó vagy Rutkai Bori saját hajából készített álbajusz (1000.-), amit azoknak a nőknek kínál, akik ki akarják próbálni, milyen a férfiaknak. Minden póló 5000 forintba kerül.

Nézze meg a Bolt termékeit!

 
Majoros Zita tervezőgrafikus, a Bolt kitalálója és tulajdonosa magyarázza a koncepciót. „Bár több dizájnüzlet van a fővárosban, mi csak és kizárólag magyar tervezőkkel dolgozunk. Elsősorban pólót, táskát, lakáskiegészítőt és szuvenírt árusítunk és mindezek hazai jellegét tartjuk fontosnak. Mivel tervezőgrafikus vagyok, a grafikára nagyobb hangsúly kerül, a póló, a füzet vagy a táska egyben egy illusztratív grafikai felület. Néhány tervező kizárólag a nálunk árulja munkáit és olyan is akad, aki speciálisan a Bolthoz illeszkedő, elsősorban fekete-fehér színvilággal kezdett dolgozni” – mondja.

Külföldi út előtt nagyszerű szuvenírlelőhely, kackiás bajuszos vagy paprikás levelezőlap (600.-), esetleg Budapestes póló beszerzéséhez. Ironikus humorral rendelkezőknek pedig a hónaljszőrös vagy a mellnél kilencven centit ábrázoló pólót ajánljuk.

Kedvencünk a Gulyás csárda füzet (1200.-), a macigyertya és a csehszlovák focisták portréját ábrázoló, magasnyakú pulóver, amit le sem fotóztunk, mert aggódunk, hogy valaki előttünk elviszi.

Bolt
VII. Kertész utca 42-44.
Nyitva tartás: H-P: 11-19 óráig

Oszd meg másokkal is!
Mustra