Öntsön olivaolajat a hajára és szép lesz!

A nyári napsütés és a gyakori hajmosás kikezdi a hajat, az ősz és a központi fűtés ezt csak tovább súlyosbítja. De ne aggódjon, eláruljuk a praktikákat, amivel megőrizheti a lobonc egészségét. Olyan ötleteket mutatunk, amikkel könnyen pótolhatja haja és hajhagymái vitamintartalmát. Ráadásul nem is muszáj mindenféle drága kemikáliát magára kennie, gyümölcsökből, joghurtból és mézből is hasznos pakolásokat üthet össze. A Female First például a következőket ajánlja a szezonra.

Mézes-olivaolajas hajpakolás

Keverjünk össze fél csésze mézet három teáskanál olivaolajjal, majd vigyük fel a keveréket a hajunkra. Kisebb adagokat kenjünk fel, míg az egész hajunkat befedjük a pakolással. Vegyünk fel egy zuhanyzósapkát és hagyjuk hatni a pakolást fél órát. Mossuk meg és öblítsük át jól a hajat.

Gyümölcsturmixos hajpakolás

Turmixoljunk le egy fél banánt, negyed görögdinnyét (helyettesíthető pl. sütőtökkel), negyed avokádót, adjunk hozzá egy teáskanálnyi búzacsíra olajat és egy teáskanál natúrjoghurtot. Hogy még ütősebb legyen, adhatunk hozzá egy E-vitamin ampullát is. Negyed óráig hagyjuk a hajon, majd öblítsük le.

Gyógynövényes kezelés korpa ellen

Hét púpozott teáskanál szárított zsályához adjunk két csésze forró vizet, tíz perc után szűrjük és hűtsük le. A tiszta, nedves hajunkra öntsük rá a forrázat mintegy felét, dörzsöljük be, és ne öblítsük ki. A főzet másik részét eltarthatjuk pár napig, hogy megismételjük a kezelést.

Joghurtos hajpakolás

Verjünk fel egy tojást habosra, majd adjunk hozzá hat tejeskanál natúrjoghurtot. Kis adagokban kenjük fel a hajra, hagyjuk rajta negyed óráig, majd öblítsük ki.

Nincs más hátra, mint várni az eredményt: a fényes, egészséges kinézetű sörény kibontakozását. Ha ezek közül egyik sem használ, akkor mi az, ami beválik?

Oszd meg másokkal is!
Mustra