Megmondjuk, hol vegyen esőkabátot!

Megfogadva olvasóink tanácsát, egy borongós szeptemberi napon a budapesti Váci utcába indultam, hogy feltérképezzem az idei esőkabát-lehetőségeket. Módszertanom a következő volt: minden üzletben megkérdeztem, van-e esőkabát, és ha igent mondtak, szigorúságom nem enyhült, koncentrációval és éles szemmel nem hagytam, hogy balonokkal vagy egyszerű kabátkákkal megtévesszenek. Kizárólag a kapucnis, esőálló holmikat vittem a próbafülkébe.

Mango


Három színben is megtalálható a spanyol cég kínálatában a fent pirosban és feketében látható esőkabát. A harmadik változata élénk sárga, nagyon hasonló ahhoz, mint amilyet a Tudom mit tettél tavaly nyáron című filmben a gyilkos visel.

A lakkhatású műanyag kabát az őszi trendbe illeszkedik, további nagy előnye, hogy kifejezetten vagány, óriás kapucnival szerelték fel, ugyanakkor anyaga nehézkes és egyáltalán nem lélegzik. El tudom képzelni, hogy egész napos viselete után jó büdös lesz tőle az ember. Ára 15899 forint.

Jackpot

A Jackpot egyetlen esőkabátja a fotón látható vajszínű-kék kockás fazon. Hártyaszerű, egészen vékony anyagból készült, ami az eladó szerint vízálló, de szerintem egy termetesebb vihart nehezen viselne beázás nélkül. Nőies, a többinél kevésbé harsány stílus jellemzi és praktikus is, vékony anyaga miatt összehajtva egy kisebb táskában is szállítható. Ára mind közül a legmagasabb, 21999 forint.


H&M

Az esőkabátvágyók Mekkája és Medinája a H&M, ahol nemcsak, hogy a legolcsóbb a céltárgy, de a legtöbbféle kiegészítőt kínálják hozzá. Fekete alapon színes pöttyös, illetve fekete alapon fehér virágos mintával kapható, darabonként 10990 forintért. Anyaga a Mangós változathoz hasonlóan kevéssé lélegző, nehézkes keményműanyag, de legalább derékban köthető, ezért nem nézünk ki zacskóstejnek benne. Nagy kapucni és nagy zsebek tartoznak a modellhez. A színben hozzá tartozó gumicsizma 7990 forint, viszont olyan nehéz, hogy két centit nő a bicepsze bárkinek, aki egy kézzel próbálja megemelni. A pöttyösből táska, kendő és pénztárca is kapható.



Ikea

Ez ugyan nem a Váci utcából, de kétségtelenül esőkabát. Azoknak ajánljuk, akik a praktikumot helyezik előtérbe és kizárólag az eső elleni védelmet keresik. Nekik való az Ikeában 295 forintért fehér, sárga, kék és zöld színekben kapható, kis helyre csomagolható, vékony dzseki.

Ahol egyáltalán nincs

És végezetül a boltok, ahová az esőelleni kabátra vágyóknak nem érdemes ellátogatni. Ilyen a boltok többsége: sem a C&A-ban, sem a Promodban, sem a Tatuumban, sem a Marks&Spencerben, de még a Benettonban sincs esőkabát. A Zarában ugyan az átlagosnál kedvesebb eladó megmutatta nekem az alább látható szürke fazont, de azt az esőkabáton kívüli termékek népes táborába soroltam. Nincs kapucnija, a derekamig sem ér, ráadásul 21990 forint. És most Ön jön. Milyen üzlet milyen modellje maradt ki?


Oszd meg másokkal is!
Mustra