Mondd meg te, ki legyen az idei év Szupertanára! Szavazz!

A koronavírus-járvány miatt az idei tanév során sosem látott kihívásokkal kellett megküzdeniük a gyerekeknek és a pedagógusoknak egyaránt. De lehet-e egyik napról a másikra digitalizálni az oktatást? Ez nem is kérdés – Szupertanár versenyünk idei döntősei bebizonyították, hogy nincs lehetetlen.

A Dívány és a Lidl idén negyedik alkalommal hirdette meg az Az év Szupertanára versenyt, melyre olyan pedagógusok jelentkezését vártuk, akik egyedi módszereikkel igazi színfoltjai a magyar oktatásnak, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik sikeresen alkalmazkodtak a digitális oktatás, a homeschooling rendszeréhez.

A pályázatra minden korábbinál több pályamunka érkezett, ezek közül a Szupertanár zsűrije választotta ki a három döntős pedagógust. És hogy ki viszi el a fődíjat? Ez csak rajtatok múlik! Szavazz a cikk alján található dobozban augusztus 2., vasárnap éjfélig, és döntsd el te, hogy ki legyen Az év online Szupertanára!

A Szupertanár zsűrije

  • Niedermüller Anna oktatási szakértő, a Jövő Iskolája alapítója, az AKG általános iskolájának főszervezője, a Szülő2.0 blog alapítója, állandó szerzője;
  • Halvax Julianna, a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola tanítója, a 2019-es Szupertanár verseny győztese;
  • és a 15 éves Emma, egy budapesti hatosztályos gimnázium tanulója. A zsűriben ő képviseli a diákok szempontjait.

A rengeteg jelentkező közül nem volt könnyű kiválasztani a három döntőst, hiszen minden tanár igazán értékes, szép pályamunkát adott be. De végül miután megszületett a zsűri döntése, a Dívány stábja nyakába vette az országot, hogy személyesen is találkozzunk döntősökkel. Budakalászon, Dusnokon és Budapesten három csodálatos embert, szuper pedagógust ismertünk meg, akik bár eltérő módszerekkel, mégis hasonló elhivatottsággal végzik a munkájukat.

Számukra az iskola nem csak munkahely, és érezhetően mindent megtettek azért, hogy a diákjaik könnyen vegyék a járvány okozta nehézségeket. Döntőseink tehát egytől egyig valódi pedagógusok, az pedig, hogy melyikük lesz Az év online Szupertanára, csak rajtad és a többi olvasón múlik. Ismerd meg a döntősöket, és szavazz a cikk alján található dobozban augusztus 2., vasárnap éjfélig. Ne feledd, a tét idén is nagy, a nyertes ugyanis a Lidl jóvoltából gazdagabb lesz egy vadiúj iPad Próval, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvánnyal, ezenkívül pedig 1 millió forint értékű egészséges élelmiszert is nyer az iskola, ahol a győztes tanít.

Lehr-Juhász Mónika

A Bács-Kiskun megyei tanárnő Dusnokon és Fajszon, a Baja és Kalocsa közt félúton elhelyezkedő két községben tanít történelmet, magyar irodalmat, nyelvtant és ének-zenét. Hármas ikrei születése óta egész máshogy tekint hivatására, s a digitális oktatás sem okozott neki akadályt: tanári blogot és YouTube-csatornát indított, közösségi tevékenységével segíti a településeken élőket.

„Valójában nem az a fontos, hogy mit tanítok, hanem hogy a gyerekek a tanításom közben hogyan érezték magukat. A tanulás-tanulás folyamán rájön-e arra, hogy

mitől lesz szebb az ő élete, és mit választ majd hivatásul.

Nézd meg döntősünkről készült összefoglaló videónkat!

Lenhardtné Kwaysser Fatime

A budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskolában a város nagy lélekszám-növekedése miatt egyes osztályok egymásra pakolt konténerekben vannak elhelyezve. A pomázi tanítónőnek azonban ez sem jelent akadályt, a kreatív, sokszínű feladatok és tanítási módszerek a távoktatás idején sem szűntek meg, a kis diákokkal saját társasjátékot fejlesztettek, népmesék nyomába eredtek, sőt egy videósorozatban az ellopott Mona Lisát is elindultak megkeresni.

„Tudok hibázni, mert

a gyerek mindig abból tanul a legjobban, ha hibázik a pedagógus.

Nézd meg döntősünkről készült összefoglaló videónkat!

Tóth Árpád

Zene, zene, zene... negyedszer is zene! A Budapest belvárosában található Kisképzőben Tóth Árpád nemcsak énektanár, de karvezető is: igazi nagy szenvedélye pedig a közösségi zenetanítás és éneklés. Lelkes és motivált, aki igyekszik minél közelebb vinni a zenét a tanulókhoz: akár iskolai énekkarral, TED-előadással vagy rendhagyó operafeldolgozásokkal.

A tanárság örökös megújulás és örökös figyelés.

Nemcsak a tantárgyaimra, nemcsak a diákjaimra, hanem saját magamra is.”

Nézd meg döntősünkről készült összefoglaló videónkat!

Ki legyen 2020 Szupertanára?

  • Lenhardtné Kwaysser Fatime 46703
  • Tóth Árpád 23705
  • Lehr-Juhász Mónika 10623
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek