Cukiságra vágysz? Itt a három legmenőbb kutyás videó!

Szuperkutya versenyünk a végéhez érkezett, most már rajtad múlik, ki nyeri meg a fődíjat. Döntsd el, ki készítette a legjobb kutyás videót, lájkolj, és izgulj velünk!

Június 24-én hirdettük meg a menő kutyáknak és még menőbb gazdijaiknak szóló versenyünket, a Szuperkutyát. A felhívásban arra kértük olvasóinkat, hogy Szuperkutya nevű Facebook-csoportunkba olyan videót töltsenek fel, melyen kutyájuk begyakorolt trükköt mutat be, vagy valamilyen hasznos feladatot old meg helyettük. 

A verseny fődíja egy Huawei P30 Pro 6/128-as okostelefon (300 ezer forint értékben), valamint egy fotósorozat, amit a győztes kutyáról készítünk, és a következő egy évben a Dívány.hu kutyás cikkeiben is megjelentetünk. Persze itt nemcsak a szuperügyesek nyerhetnek, hanem a nagyon aranyosak is. Ők cukisági különdíjunkat vihetik haza, ami pedig a Huawei soron következő legújabb okostelefonja lesz (95 ezer forint értékben). Sőt, a Szuperkutya-csoportban legtöbbet lájkolt videó tulajdonosa is nyerhet: kutyájáról fotósorozatot készítünk, melyet önálló cikkben mutatunk meg az Index.hu nyitóoldalán.

Volt tehát miért nevezni, jöttek is a videók szép számmal: két hét alatt több mint 70 jelentkezés futott be, mi pedig nem győztük őket nézni, osztani, lájkolni. Életünk legszebb két munkahete volt. 

Ennyire jó volt nekünk is!
Ennyire jó volt nekünk is!Grace Chon / Getty Images Hungary

A jelentkezés azonban július 8-án lezárult, a háromtagú szakmai zsűri pedig kiválasztotta a három legjobb videót. Hogy milyen érzés volt végignézni 74 cuki videót? Vámosi-Nagy Nóra szerint nem könnyű.

"Sose szerettem bírálni, vagy zsűrizni, sokszor nagyon nehéz dönteni és mindig sajnálom, hogy nincs több díjazott. Kutyakiképzőként elsősorban a szakmai kritériumokat figyeltem, mennyire bonyolult egy trükk, milyen a kivitelezés. Külön tetszett, ha valaki felfűzte, összekötötte a feladatokat. A kreativitás, egyediség is plusz pontot ért. Sajnáltam, ha egy videót azért nem lehetett értékelni, mert nem felelt meg a kritériumoknak, noha magas színvonalú munkát láthattunk benne. Jó volt viszont látni a sok boldogan dolgozó kutyát, a büszke gazdikat!"

A zsűri tagjai

  • Vámosi-Nagy Nóra kutyakiképző, a Klikk! című könyv szerzője, a Programok Hatlábon alapítója, a klikkeres tanítás szakértője,
  • Göblyös Péter profi kutya- és gazdifotós, a Vizslafotózás oldal tulajdonosa, aki nemcsak fotózni tud, de workshopjain azt is megtanítja, hogy te hogyan csináld, és
  • Krecsmár Csaba, a Huawei Technologies Hungary Chief Technology Advisorja és egyben videókészítési guruja, aki tudja, mennyi mindent ki lehet hozni egy telefonnal készült videóból. 

"Huawei részről nagy boldogság volt látnunk, hogy a beküldött videóitokon nem csupán rengeteg okos, fegyelmezett, néhol bohókás, de mindenképpen tanulni vágyó és legfőképp boldog kutya szerepelt, hanem arra is sokan odafigyeltetek, hogy különleges videókban mutassátok meg nekünk, mi mindenre vagytok együtt képesek!" - mondta Krecsmár Csaba - "Ezúton is szeretnénk mindenkit arra bátorítani, hogy a verseny lezárultával se hagyjon fel a gyakorlással, valamint arra is, hogy továbbra is rögzítsétek képi – és videós formában a gyakorlatokat a saját örömötökre is, illetve készítsetek minél több tartalmat a kedvenceitekről, hiszen ezek örök emlékek, a technológia pedig már lehetővé teszi számotokra a csodálatos képminőséget!"

Most pedig, hogy megvan a három döntős már csak rajtatok múlik, drága olvasók, hogy ki nyeri meg a Szuperkutya-versenyt. Nézzétek meg a videókat, és lájkoljátok a legjobbat, a verseny végén az alábbi Facebook-posztokra leadott lájkok döntenek. A szavazás július 15-én este 10 óráig tart, döntsetek szívetek szerint. Mi drukkolunk mindenkinek!

Döcög és Dió  

Két feszülten figyelő, boldogan dolgozó kiskutya. Az eredmény pedig önmagáért beszél. Itt tudsz rájuk szavazni egy lájkkal. 

Joker

Hogy viselkedik egy helyi menő huligán? Joker egy remek előadásban mutatja meg. Itt tudsz rá szavazni egy lájkkal. 

Tio 

Végül itt van Tio, akivel nemcsak együttélni, de edzeni is csodálatos lehet. Itt tudsz rá szavazni egy lájkkal.

Nincs kutyád, de szeretnél? Fogadd őt örökbe!

Kutyát tartani csodás dolog, de közben hatalmas felelősség is. Ha úgy érzed, készen állsz rá, és igazán szeretnél jót tenni egy kutyával, akkor az örökbefogadást neked találták ki. Most a Futrinka Egyesülettel karöltve szeretnénk neked bemutatni egy gazdikeresőt, aki melletted biztosan szuperkutya lenne. Ha komolyak a szándékaid, ide írj: nemetdogsos@gmail.com

Engem vigyél haza!
Engem vigyél haza!

Nefera 5 éves kék német dog szuka, egy igazi Szuperkutya.

Nefera a korábbi tulajdonosától érkezett a Futrinka Egyesület gondozásába csontsoványan, rendkívül rossz állapotban. Szerencsére mára ennek már nyoma sincs, csodaszép, erős, izmos szeretetgombóc lett belőle! Szomorú múltja nem hagyott nyomot rajta, végtelenül jó és kedves, olyan mint egy matrica: ha rajongásának tárgya a közelében van, rámászik, belébújik és minden porcikájával imádja! Szeretetével szinte csüng az embereken, nem lehet nem viszonozni a ragaszkodását, nem beleszeretni. Dumbó füleit ő tudja a legjobban lebegtetni, amíg az eldobott labda után fut, de a többi kutyus társasága helyett újra és újra csak a gazdájáét választaná, más kutya mellé nem ő az ideális társ.

Aktív, játékos, örökmozgó gazdáját, gazdáit keressük,  aki (k) körül Nefera futná a leggyorsabb örömköröket!

Benti tartással és ivartalanítva fogadható örökbe.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek