Ügyes a kutyád? És cuki is? Akkor mutasd meg nekünk!

Ha a kutyád szuperügyes, tanítottál neki menő trükköket, vagy éppen megoldja a praktikus feladatokat helyetted, akkor Szuperkutya versenyünk nektek szól. Június 24-től egy saját videó feltöltésével vehetsz részt a versenyen, a fődíj egy 300 ezer forint értékű okostelefon.

Kutyával, kutyákkal együtt élni csodálatos dolog, kevés dolog fogható ahhoz az őszinte szeretethez, hűséghez és odaadáshoz, amit tőlük kapunk. A kutya remek társunk, de nagy kérdés, hogy vajon mi is elég jó társuk vagyunk-e. A kutyatartás ugyanis nemcsak móka, hanem felelősség is. Felelősek vagyunk azért, hogy a mi jóllétünk mellett arra is figyeljünk, hogy a kutyáknak teljes és boldog élete legyen mellettünk. Ebben pedig fontos szerepe van annak, hogy tudjuk, mire is van szüksége a kutyáinknak, hogyan kell velük úgy foglalkozni, hogyan kell őket úgy gondozni, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.

Ő le sem tagadhatná, milyen szép az élet!
Ő le sem tagadhatná, milyen szép az élet!Nataba / Getty Images Hungary

Éppen ezért a Dívány.hu oldalon úgy döntöttünk, hogy egy teljes hónapot szentelünk a kutyáknak. Szerencsére lelkesedésünkkel nem vagyunk egyedül, így a Huawei és három elhivatott szakember támogatásával a sok érdekes cikk mellett a következő hetekben versenyt is indítunk olvasóink között. Ha rendszeresen foglalkozol a kutyáddal, és megtanítottál már neki ezt-azt, akkor te is beszállhatsz a Szuperkutya elnevezésű megmérettetésbe, ahol az ország legügyesebb kutyáját keressük.

Hogy mit kell tenned a részvételhez?

Készíts olyan videót a kutyádról, amiben begyakorolt trükköt mutat be, vagy éppen bármilyen hasznos feladatot old meg helyetted, lépj be Szuperkutya nevű Facebook-csoportunkba, majd 2019. 06. 24. és 2019. 07. 08. között töltsd fel a videót.

Mit nyerhetek a versenyen?

A fődíj egy Huawei P30 Pro 6/128-as okostelefon (300 ezer forint értékben), plusz egy fotósorozat, amit a kutyádról készítünk, és a következő egy évben a Dívány.hu kutyás cikkeiben megjelentetünk.

Ha nem a te kutyád a legügyesebb, akkor se csüggedj, mert elvarázsolhatjátok a zsűrit, így megnyerhetitek a cukisági különdíjat, ami a Huawei soron következő, legújabb okostelefonja (95 ezer forint értékben).

A legtöbbet lájkolt videó tulajdonosának kutyájáról pedig szinten fotósorozatot készítünk, méghozzá a Huawei közreműködésével, hogy kiderüljön, hogyan hozhatod ki a telefonodból a maximumot. A fotósorozatot önálló cikkben mutatjuk meg az Index.hu nyitóoldalán.

Milyen feltételekkel vehetsz részt a versenyen?

A versenyben részt vehetsz, ha 18 éves elmúltál, Magyarországon élsz, elolvastad és elfogadtad a versenyszabályzatot, és

a videód megfelel a következő feltételeknek:

  • legyen 30 másodpercnél hosszabb, de 2 percnél rövidebb
  • nincs benne vágás
  • a saját kutyád szerepel rajta
  • a videó az azon szereplő ember/emberek beleegyezésével készül
  • a kutya minimum 1, maximum 3 trükköt mutat be, vagy praktikus feladatot old meg helyetted
  • ha zene is tartozik a videóhoz, akkor ügyelj rá, hogy az legyen jogtiszta

Ki dönti el, hogy ki nyer?

A Szuperkutya Facebook-csoportba feltöltött videók közül háromtagú zsűri választja ki a három legjobbat, akik a fődíjért versenyezhetnek. A zsűri tagjai:

  • Vámosi-Nagy Nóra kutyakiképző, a Klikk! című könyv szerzője, a Programok Hatlábon alapítója, a klikkeres tanítás szakértője,
  • Göblyös Péter profi kutya- és gazdifotós, a Vizslafotózás oldal tulajdonosa, aki nemcsak fotózni tud, de workshopjain azt is megtanítja, hogy te hogyan csináld, és
  • Krecsmár Csaba, a Huawei Technologies Hungary Chief Technology Advisorja és egyben videókészítési guruja, aki tudja, mennyi mindent ki lehet hozni egy telefonnal készült videóból.

A három döntős közül aztán 2019. 07. 12.és 2019. 07. 15 között a Dívány.hu olvasói szavazással döntik el, ki lesz a fődíj nyertese. A cukisági különdíjat pedig a zsűri javaslata alapján a szerkesztőség munkatársai és a Huawei képviselője ítéli oda a győztesnek. Már most tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz.

Ahhoz, hogy neked azért könnyebb legyen, javasoljuk, hogy próbálj minél kreatívabb, minél egyedibb videót feltölteni, és megkértünk két szerkesztőségközeli kutyát, mutassa meg, mi az, amivel NE indulj a versenyen. Kezdjük rögtön Marléne-nel, aki nagyon, de nagyon szeretne játszani. 

Bocs Marléne, nagyon cuki vagy, de ez most ehhez a versenyhez kicsit kevés lesz. 

Aztán itt van Boo is. 

Wow! Boo ugyan szuperügyes (és szuperboldognak is tűnik), de ez a verseny most nem az agilitybajnokoknak szól. 

Ha tehát a te kutyád hajlandó bemutatni trükköket, vagy megold klassz feladatokat, miközben hagyja, hogy levideózzátok, jelentkezz bátran, nagyon várjuk!  

Ha pedig most kihagyod a versenyt, akkor is érdemes követni a cikkeinket, mert az izgalmas tartalmak mellett rendszeresen felbukkannak és bemutatkoznak majd gazdára váró kutyák is. Hátha éppen közülük kerül ki a te új, legjobb barátod.

High five, bro!
High five, bro!Klaus Vedfelt / Getty Images Hungary

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek