Visszavásárolja gyerekbútorait a svéd bútorgyártó, hogy aztán újból eladja azokat

A szülőknek jelenthet könnyebbséget az a visszavásárlási program, ami kapaszkodót nyújt ahhoz, mi legyen a gyerek kinőtt, illetve megunt bútoraival.

Miközben az Facebookon óriási népszerűségnek örvend az IKEA másodkézből csoport, a bútorgyártó konkurenciát dob, mármint valamelyest ennek a csoportnak, ugyanis azok a Family klubtagok, akiknek már nincs szükségük az adott bútorra, meghatározott áron eladhatják azt a bútorgyártónak. Ha például a vásárlástól számított egy éven belül történik mindez, az eredeti ár mintegy 60 százalékát kapja meg, és a cég a használt bútort ugyanezen az áron adja el egy másik vásárlónak. A szolgáltatás 2021 októberétől érhető el. 

GettyImages-85767998
Johannes Simon / Getty Images Hungary

„Belső kutatásainkból kiderült, hogy Magyarországon majdnem minden második ember érdeklődik a fenntarthatóság iránt. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy a koronavírus-járvány az emberek pénzköltési szokásait is befolyásolja. Egyre inkább érdekeltek abban, hogy bútoraik minél tovább tartsanak" – magyarázza Eva Malá Beluská üzletfejlesztésért és transzformációért felelős regionális vezető.

A cég a következő három évben összesen egymilliárd forintot tesz olyan fenntartható megoldásokba, amelyek pozitív hatással vannak a bolygóra. Például fotovoltaikus paneleket vagy intelligens szellőzési és fűtési (HVAC) rendszereket telepít áruházaiba az energiatakarékosság és a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében.

Nayakunkon a klímacsúcs

A bejelentés talán nem véletlen, hamarosan Glasgow-ban rendezik a klímacsúcsot, amelyet sokan az utolsó figyelmeztetésnek tartanak arra vonatkozóan, hogy tegyünk valamit a klímaváltozás ellen. Az összejövetelre a koronavírus-járvány miatt most, a tervezetthez képest egy évvel később 2021. novemberében kerül sor. A célja nem változott, az még mindig a jól ismert törekvés: a globális szén-dioxid kibocsátás csökkentése és az átlaghőmérséklet emelkedésének 1,5 fok alá csökkentése.

Oszd meg másokkal is!
Mustra