7 nagyon furcsa módja a teherbe esésnek: kell hozzá ananász is!

Aki próbált már teherbe esni és legalább egyszer kudarcot vallott, az tudja, hogy nőként tulajdonképpen bármire hajlandók vagyunk a gyerekért. Drága étrend-kiegészítőket szedünk, orvosokhoz járunk, mindent és mindenkit csatasorba állítunk. Na de ananász… meg férgek?!

Tehát adva van egy pár, amelynek tagjai nagyon szeretnének gyereket. Közülük nagyobb valószínűséggel a nő az, aki úgy érzi, megőrül, ha még egyszer menstruálnia kell a közeljövőben. Ezért elkezd kutakodni és kérdezősködni olyan szokatlan, sőt egyenesen extrém módszerek után, amik a sikernek csak halvány ígéretével is kecsegtetnek. Most dr. Renee Wellenstein szülész-nőgyógyász segítségével vesszük végig a legőrültebb módozatokat és esetleges veszélyeiket. 

#1 A menstruációs kehely

Egyre elterjedtebb, puha szilikonból készült eszköz, ami eredetileg a menstruációs vért fogja fel a hüvelyben. Ennek megfelelően eddig csakis a menstruáció alatt használták a nők, s amikor megtelt, kiürítették. Környezetbarát, megfizethető és praktikus. Ki gondolná, hogy bármi másra is jó? A spermiumokat a petesejttel mindenáron összehozni akaró leendő anyák azonban egészen más célokra használják. A szex utáni gyertyapóz már a múlté, helyette abban a pillanatban, amint a férfi elélvezett, a nő gyorsan felgyömöszöli az eszközt, ami ott tartja a hímivarsejteket a startvonalnál. Nagyobb eséllyel jutnak a méhbe, ha nem folynak ki a gravitáció hatására. Wellenstein doki egyetért ezzel a módszerrel, ami valóban nyújthat egy kis pluszsegítséget, akár hagyományos szexről, akár inszeminációról van szó. Arra azért nem árt figyelni, hogy a kis eszköz kerüljön ki a hüvelyből a felhelyezést követő 12 órán belül, különben fertőzés forrása lehet. 

Egyesek nem gyümölcslével vagy vérrel töltik meg a kelyhet
Egyesek nem gyümölcslével vagy vérrel töltik meg a kelyhetAdene Sanchez / Getty Images Hungary

#2 Férgek. Igen, férgek.

A módszer hívei szerint Bolíviában él egy olyan élősködő, amely növelheti a termékenységet. A féreg által okozott fertőzés megváltoztatja a nő immunrendszerét, így nagyobb az esély a fogantatásra. A cél eléréséhez annyi a teendő, hogy a megfelelő petéket az emésztőrendszerbe juttassuk. A doktornő azonban érthető módon inkább a fertőzés egyéb veszélyeit emeli ki. Ráadásul ha sikerül is teherbe esni, a férgektől akkor is meg kell szabadulni, ami gyógyszeres kezelés nélkül nem megy. A terhesség alatti gyógyszerszedés pedig igenis aggályos lehet. 

#3 Aszpirin, de nem a térdek közé

A szakállas vicc a kis pirula fogamzásgátló hatásáról új értelmet nyer. Egyesek úgy vélik, a naponta elfogyasztott aszpirin barátságosabb környezetet teremt a fejlődő embrió számára. Furcsa tévhit ez, hiszen a gyógyszer hatóanyaga növelheti a vetélések kockázatát. Wellenstein doktornő szerint azonban a tisztázatlan eredetű meddőséggel, gyulladásokkal küzdő nőknél valóban elhozhatja a vágyott sikert. Az egészséges szervezetnek azonban semmi szüksége aszpirinre. Ha szimpatikus ez a módszer, akkor irány a nőgyógyász: ő az, aki tanácsot tud adni személyesen rád szabva. 

#4 Most jön az ananász

Az ízletes déligyümölcs kiváló hatással lehet a szervezetre, ráadásul édes, rostos, jó hatással van a diétára és sokféleképpen variálható. Ám a terhesség eléréséhez nem elég a gyümölcsöt az ovuláció után gyorsan és nagy mennyiségben megenni. A tipp szerint arra a részére is szükségünk van, amit első körben le szoktunk vágni a tetejéről. A szár körül található ugyanis a legtöbb gyulladásgátló hatású bromelain nevű enzim. Ez szintén jó hatással lehet azokra, akik valamilyen gyulladással küszködnek. Orvosi szempontból azonban sem a bromelain, sem az ananászban található C-vitamin nem minősül termékenységnövelőnek. Ártani persze nem árthat, hiszen fontos, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt együnk már a felkészülés időszaka alatt is.

Biztos azért lett terhes, mert evett ananászt
Biztos azért lett terhes, mert evett ananásztsupersizer / Getty Images Hungary

#5 Köptető orvosság

Ismét egy furcsa és olykor veszélyessé fajuló módszer. Az alapelv szerint egyes köptetők hatóanyaga, a guaifenezin ugyanúgy képes elvékonyítani a méh nyálkahártyáját, ahogy az orrnyálkahártyával is teszi. Így pedig a spermiumok könnyebben utaznak a méhben a petesejt felé. Az orvos véleménye szerint bár van valami a teóriában, azért a teherbe esés sokkal több mindentől függ. Ezért mielőtt bármilyen köptetőszert kezdenél nyakalni, konzultálj az orvosoddal. 

#6 Tűk a testbe

Az American Pregnancy Association szerint az akupunktúra bármilyen típusú terméketlenségnél bevethető: legyen szó PCOS-ról, ismétlődő vetélésekről, kiegyensúlyozatlan hormonszintről vagy orvosilag nem megmagyarázható meddőségről. Úgy látszik, a tűkkel operáló kúra egyfajta nagyágyú, amivel bármire lehet lőni, baj úgysem lesz belőle. Amennyiben sikerül valóban képzett szakembert találnunk, tényleg segítséget jelenthet, ráadásul viszonylag olcsó, biztonságos, de azért nem szabad csakis erre alapoznunk minden tervünket. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

#7 Tojásfehérje a hüvelybe

Ennél sokkal bizarrabbnak tűnik a hetedik, egyben utolsó módszer, ami tojásfehérjét használ. Abból indul ki, hogy a termékeny időszakban a hüvely által kiválasztott váladék állaga nagyon hasonlít a tojásfehérjéére. Ez tény. Azonban nem jelenti azt, hogy nyúlós főzési alapanyag odaapplikálása ugyanígy megtévesztheti a rendszert. Dr. Wellenstein véleménye szerint maximum akkor van értelme, ha valaki klomifén-citrát-tartalmú gyógyszert szed a meddősége kezelésére. Ez megvastagítja a méhnyak nyálkahártyáját, így szükség lehet a tojásfehérjére, hogy a spermiumok vele együtt bejussanak a méhbe. Ennek ellenére nagyon furcsán hangzik, pláne úgy, hogy más, kevésbé nyers tojásos közeg – például síkosító – is eléri ugyanezt a célt. Szóval nem, nem kell mindenáron mindent kipróbálni csak azért, mert kétségbe vagy esve. Konzultálj az orvosoddal, kérj tőle hasznos tippeket, ő úgy segít mindent megtenni a gyermekáldásért, hogy közben véletlenül sem teszel kárt magadban. 

Te kipróbálnád bármelyik módszert is?

Oszd meg másokkal is!
Mustra