Ezt tanulhatjuk a sztárok példájából, akik fiatalon vállaltak gyereket

A gyerekvállalás időzítésének kérdése örök dilemma a nőknél. Előbb a karrier, utána a gyerek? Vagy fiatalon vállaljunk gyereket, és utána építsük a szakmai pályánkat? Esetleg simán mehet párhuzamosan a kettő?

Nincs tökéletes időpont. És mégis bármelyik időpont lehet tökéletes. Arról nem is beszélve, hogy számos esetben nem kifejezetten a terveinken múlik, hogy mikor köszönt be egy új élet. Most olyan sztárokat gyűjtöttünk össze, akik fiatalon vállaltak gyereket, és ez a modell működik is nekik.

1. Radics Gigi

Nemrég múlt egyéves Radics Gigi kislánya, Bella, pedig  az énekesnő is még csak 25 éves. Gigi jó időzítéssel a koronavírus okozta pandémia ideje alatt szült, amikor amúgy is szünetelt a koncertek, fellépések lehetősége. Így a gyermekágyas időszak és az első pár hónap teljesen zavartalanul telt, osztatlan figyelemmel tudott kizárólag a babájával foglalkozni. A zenéléssel persze otthon sem állt le, sőt, kislánya születése új lendületet adott neki, hiszen ennek hatására írta meg neki Hujber Szabolcs az Egy vagy velem című dalt, amelyhez a zenét Gigi és az édesapja közösen szerezték, és az egyik legszebb Gigi-dal lett. Azóta rengeteg magyar anyuka énekli a gyermekének.

2. Csobot Adél

Az énekesnő 2016-ban hozta világra első gyermekét, amikor mindössze 22 éves volt. Adél akkor azt nyilatkozta, hogy mindig is fiatalon szeretett volna anyává válni, és párja, Istenes Bence is úgy tervezte, hogy 30 éves kora körül már apa lesz, ami így össze is jött neki. Azóta már két gyerekük van, és amellett, hogy saját közösségimédia-csatornáik által a legfoglalkoztatottabb influenszerek, mindkettőjük tévés karrierje töretlenül ível felfelé. Szóval igen, ők meg tudták csinálni párhuzamosan a családot és a karriert – úgy is, hogy mindketten magas fordulatszámon pörögnek.

3. Sarka Kata

Az egykori modell, ma már üzletasszony első gyermekét 21 évesen szülte, akkor még Hajdú Péter feleségeként. Nem sokkal később érkezett a második közös gyerekük, és bár Hajdú Péterrel azóta elváltak, Kata ma már háromgyerekes édesanya. Azt nyilatkozta, már az első gyereke, Noémi születésekor tudta, hogy szeretne majd még harmadikat is. Róla elmondható, hogy sokat változott első szülései óta, hiszen míg idősebb lányát és fiát az egész ország jól ismeri, addig harmadik gyermekénél kifejezetten odafigyel arra, hogy a nyilvánosság teljes kizárásával nyugodt, harmonikus gyermekkort biztosítson neki. Ezt talán érdemes lenne sokaknak eltanulni tőle.

4. Reese Witherspoon

Az amerikai színésznő 23 éves volt, amikor hozzáment Ryan Phillippe-hez, és abban az évben meg is született az első közös gyerekük, majd 4 évvel később a második. A pár nyolc évig volt együtt, a válás után Reese a magyar származású Jim Toth mellett találta meg újra a boldogságot, akitől 2012-ben megszületett a harmadik gyermeke is. Mindeközben olyan kasszasikert hozó filmekben játszott főszerepeket, mint a Doktor Szöszi, a Hiúság vására és A nyughatatlan, amellyel egy Oscar-, egy Golden Globe- és egy BAFTA-díjat is kiérdemelt.

GettyImages-1344797353
James Devaney / Getty Images Hungary

5. Sofía Vergara

A Modern család kolumbiai származású sztárja 18 évesen ment először férjhez, akkor még fiatalkori szerelméhez, Joe Gonzalezhez, és 19 éves volt, amikor megszületett első gyermeke. Később férjével elváltak, és Sofía Los Angelesbe költözött a fiával. Elmondása szerint egyedülálló anyaként rengeteget kellett dolgoznia, hogy gyermeke, Manolo mindent megkapjon, de megérte. Amikor karrierjében a Modern családdal bekövetkezett az igazi áttörés, addigra Manolo már 18 éves volt, és később ő is édesanyja nyomdokaiba lépett, a színészi pályát választotta.

GettyImages-1232505932
BG026/Bauer-Griffin / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Mustra