Rúzsa Magdi: két fiú, egy lány

Pár hete bombaként robbant a hír, hogy Rúzsa Magdi édesanya lesz, ráadásul nem egy gyermekkel várandós, hanem rögtön hármasikrei lesznek. Most már a részletek is tudhatók.

A várandósság ötödik hónapjában lévő énekesnő szeptember végén visszavonult a fellépésektől és a közszereplésektől, hogy magára és a gyermekeire koncentrálhasson. Azóta a legtöbb idejét a gyermekvárással kapcsolatos teendők töltik ki. Most már a azt is tudja, hogy valóra válik az álma.

Fiús és lányos anyuka egyaránt szeretett volna lenni, most ki is veheti a részét ebből az örömből, az ultrahangfelvételek alapján ugyanis úgy tűnik, hogy Magdinak két fia és egy kislánya lesz – írja hasábjain a Blikk. Az már korábban kiderült, hogy az énekesnő babái három külön petéből fogantak, azaz genetikailag nem lesznek teljesen egyformák.

Statisztikák szerint idehaza minden hatvanadik szüléskor ikerpár és minden háromezredik szüléskor hármas ikrek jönnek világra. Azaz 90-95 ezer születésből 1200-1500 ikerpár és 25-50 hármas iker. Négyes ikerpárok körülbelül minden második évben lepik meg szüleiket. Ezek az arányok, úgy tűnik, nem változnak lényegesen – írta nemrég egy cikkében a hírre reflektálva az Index.

Mikor van esélye a hármasikreknek?

Érdekes tény továbbá a hármasikrek esélyeivel kapcsolatosan, hogy 30-35 év felett nagyobb az esélye a hármasikreknek, lévén ekkor a nők peteérése szabálytalanabb lesz, ezért több petesejt könnyebben termékenyül meg egyszerre.

Magdi utolsó fellépéséről Bereczki Zoltán hozott hírt az Index Sunday Brunch című műsorába. Itt beszélt az énekes arról is, hogy Magdival közös duettjuk, a Csillagtérkép hogyan született, illetve miért olyan nehezen született meg. Érdemes meghallgatni a beszélgetést!

Oszd meg másokkal is!
Mustra