Ennyivel kell többet fizetni a nyári táborokért – sokan választják a katonait

nyari-tabor-1370083169
Olvasási idő kb. 2 perc

A tavalyi árakkal összehasonlítva idén átlagosan 10-15 százalékkal kerülnek többe a nyári táborok. A napközis táborokért átlagosan 50 ezer forintot, az ottalvósokért 80 ezret kérnek el a szervezők.

Idén sem lesz olcsó mulatság a családoknak a gyerekek táboroztatása – derül ki a Portfólió összeállításából. Mind a napközis, mind az ottalvós táborok ára 10-15 százalékkal emelkedett 2023-hoz képest: előbbiek átlagosan 50 ezer forintba, utóbbiak 80 ezer forintba kerülnek. A Táborfigyelő gyűjtéséből kiderül: a legnépszerűbbek a sport témájú táborok, amiben nincs semmi meglepő, hiszen idén harmadik évben ezeket választják a legtöbben. Második helyre a kalandtáborok kerültek, a bronzérmet pedig megosztva nyerték el az idegen nyelvi és a katonai táborok, ahol a gyerekek tulajdonképpen egyszerűsített katonai kiképzést kapnak: fegyvereket használnak, egyenruhába öltöztetik őket és vezényszóra, fegyelmezetten kell végrehajtaniuk a kapott parancsokat.Nagy népszerűségnek örvendenek még az állatos, a készségfejlesztő, a lovas és a horgásztáborok is.

Idén egy kicsivel kevesebb gyerek megy táborba: a tavalyi, 230 ezres rekordhoz képest 2024-ben 215 ezer táborozóval számolnak. Ennek fő oka az lehet, hogy egy héttel rövidebb lett a nyári szünet.

Szívesen fizetünk a nyári táborokért SZÉP-kártyával
Szívesen fizetünk a nyári táborokért SZÉP-kártyávalThomas Barwick / Getty Images Hungary

A kisebb gyerekek gyakrabban mennek nyári táborba

A napközis táborokat kicsit többen választják, mint az ottalvósakat: a résztvevő gyerekek (vagy szüleik) 53 százaléka ezt a megoldást választotta, 47 százalék vesz részt ottalvós programokon. Ennek magyarázata az lehet, hogy a kisebb gyerekek nagyobb számban mennek táborba idősebb társaiknál, viszont a fiatalabbak még inkább otthon alszanak.

Továbbra is népszerű a SZÉP-kártya használata a táborok díjának rendezésénél: az ilyen programot szervezők 35 százaléka fogadja el ezt a fizetési módot. A legtöbben erre a célra az OTP SZÉP-kártyáját használják, ezt a MBH és a K&H kártyája követi szoros versenyben.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek