Ő volt Elon Musk legkülönlegesebb szerelme

grimeskezdő

Két rendkívül extrém egyéniség szenvedélyes szerelme (volt) az övék. Elon Musk, a világ második leggazdagabb embere és Grimes, a szuperelvont, kissé manószerű énekesnő ötödik éve tartó on-off kapcsolatban élnek. Két gyermekük is született, akiket X-nek és Y-nak szólítanak. De ki is Grimes, Elon Musk nyolcadik és kilencedik gyermekének az anyja?

Bár itthon kevésbé ismert, a kanadai énekes-zenész-producernek világszerte komoly rajongóbázisa van. A 33 éves Grimes fél éve jelentette be, hogy most „félig külön élnek” gyermekei apjával, akit mégis a legjobb barátjának nevezett, de szerinte még bármi lehet köztük.

Sosem tanult zenélni

A Musk-kapcsolatig nem sokat lehetett tudni a kanadai énekesnőről, aki Claire Boucher néven született Vancouverben. Grimes ereiben francia, olasz és még ukrán vér is csörgedezik, vagyonos szülei katolikus iskolába járatták. Grimes aki a Grime elektronikus hip-hop stílusról nevezte el magát – nagyon sokáig a zene közelébe se ment. Miután Montrealba költözött, orosz irodalmat és neurobiológiát hallgatott az egyetemen. Elmúlt már 20 éves, amikor végre eszébe jut, hogy zenélni szeretne: az egyik osztálytársa inspirálja, hogy elektronikus hangzású és ütemű dalokat hozzon létre számítógépen. Grimesnak annyira megtetszett ez a világ, hogy otthagyta az egyetemet, és zenei karrierbe kezdett.

Grimes és Elon Musk párkapcsolatából két gyermek is született
Grimes és Elon Musk párkapcsolatából két gyermek is születettVivien Killilea / Getty Images Hungary

Született sci-fi őrült

Legelső albuma a 2010-ben megjelent Geidi Primes címre hallgat, a címet Frank Herbert amerikai sci-fi író, a Dűne szerzője ihlette. Bár a Gyűrűk ura- és Dűne-fanatikus énekesnő a kezdetekben nem ért el különösebb sikereket, a kritikusok ódákat zengtek róla, és forradalminak tartották a megjelenését folyamatosan változtató extrém énekesnő alkotásait. A nagy áttörést a 2012-es Visions című lemezével érte el, amellyel a brit és az amerikai slágerlistákra is sikerült felkapaszkodnia, és megkapta a rangos Juno Awards elismerést is.

Szerelem a Twitteren

Az észbontó ötleteiről elhíresült Elon Muskkal 2018-ban jöttek össze, miután nyilvánosan chateltek egymással a Twitteren, és a Space X-tulajdonos ősrégi Grimes-rajongónak nevezte magát. Legelső beszélgetésük témája is igen bizarr volt: Musk egy szóviccet akart elsütni a Twitteren a rokokóval kapcsolatban, amikor ráeszmélt, hogy Grimes már három évvel korábban kitalálta ugyanezt a szófordulatot. Mindez a Tesla-mágusnak annyira imponált, hogy ráírt a pszichedelikus popsztárra. Szó szót követett, Elon pedig beleszeretett 17 évvel fiatalabb múzsájába, akivel 2018-ban már nyilvánosan is mutatkozott. A titokzatos páros legelőször a 2018-as Met-gálán jelent meg együtt, ahol mindketten saját tervezésű, szolidnak egyáltalán nem nevezhető kosztümöket viseltek.

A szerelmespár kizárólag a 2018-as Met-gálán mutatkozott együtt
A szerelmespár kizárólag a 2018-as Met-gálán mutatkozott együttTaylor Hill / Getty Images Hungary

Első gyerek: X Æ A-12

Aztán néma csend következett, és Grimes legközelebb 2020-ban jelentkezett, amikor bébipocakos képeket posztolt az Instagram-oldalára. Nem kellett rá sokat várni, és Elon Musk örömmámorban úszó fotókkal árasztotta el a Twittert, amikor végre kezébe foghatta újszülött kisfiát, akit a X Æ A-12 néven neveztek el. A rendkívül bizarr elnevezésnek a kaliforniai hatóság sem örült. Mivel a helyi törvények nem engedik, hogy szám szerepeljen egy keresztnévben, előírták a büszke szülőknek, hogy a 12-es számot módosítsák a római XII-re. Ezt a bizarr névadást akkor így magyarázta az énekesnő: „Az »X« az ismeretlen változót jelenti, az »Æ« a mesterséges intelligencia, az »A-12« pedig a szüleim kedvenc repülőgépének a neve.” A most kétéves kisfiú nevét amúgy X-AI-nak kell kiejteni, Grimes pedig az egyik interjújában kifejtette, külön örül neki, hogy fia az anya kifejezés helyett Claire-nek szólítja.

Béranya szülte Y-t

Az önállóságát és anyagi függetlenségét mindig kínosan hangsúlyozó művész a szülést követően megjelentette legújabb albumát, Miss Anthropocene címmel, amelynek szokásához híven ő tervezte a borítóját. Bár folyamatosan felröppentek a pletykák, hogy a feltűnési viszketegséggel megáldott pár szakított, 2021 decemberében megszületett a kislányuk. Második gyermeküket már béranya hordta ki, Grimes azzal magyarázta ezt a döntést, hogy végzetesen legyengült, amikor a kis X-szel volt várandós. Természetesen kislányuk sem hétköznapi nevet kapott: őt az Exa Dark Sideræl keresztnévvel látták el, viszont Y-nak szólítják. Bár a pár megpróbálta titokban tartani a második gyermek érkezését, Grimes akkor bukott le, amikor a Vanity Fairnek adott interjút otthonában, a másik szobában pedig felsírt a pici.

Tündefülek a szakítás után

A második gyermek érkezését ugyanakkor már nem bírta ki az álompár kapcsolata. Amikor 2021 végén Elon Muskot az Év Emberének választotta a Times, már azt nyilatkozta a Tesla-milliárdos, hogy félig-meddig szétmentek a kilencedik gyermeke anyjával. Mindezt a zenevirtuóz énekesnő is megerősítette, aki ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bár jelenleg nincsenek együtt, de „ők a legjobb barátok, és egyáltalán nem kizárt, hogy hamarosan újra összejönnek”. Mióta félig-meddig különmentek a nagyon megosztó személyiségű multimilliárdossal, Grimes azt csinálja, amihez a legjobban ért: a saját karrierjét építi, és a legújabb albumán dolgozik. Legutóbb azzal kavart vihart a neten, hogy Marx Kommunista kiáltvány című könyvét szorongatva pózolt az Instán. Ráadásul tavaly csúcsra járatta a kissé ijesztő, manószerű megjelenését, hiszen teljesítette régi vágyát, és hegyes tündefüleket plasztikáztatott magának.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra