Matthew McConaughey elmondta, hogy szerinte kellene-e oltani a gyerekeket

GettyImages-1151043079

Nem oltásellenes, csak szerinte több információra lenne szükség, mielőtt elkezdik oltani az 5-11 éveseket Amerikában.

Az 52 éves színész szerdán osztott meg egy bejegyzést az Instagram story-jában, hogy tisztázzon egy félreértést. A hét elején ugyanis azt mondta, több információt szeretne megtudni, mielőtt beoltatná a legkisebb gyermekét.

Amikor megkérdezték a véleményemet a gyerekekkel és az oltási kötelezettségekkel kapcsolatban, azt mondtam: Még nem értek teljesen egyet vele. Ami nem volt egyértelmű, az az, hogy konkrétan az 5-11 éves korosztályra utaltam – magyarázta.

McConaughey úgy folytatta: ami NEM igaz, és az azóta is folyamatosan kattintásvadász címek jelennek meg róla, az az, hogy én ellenzem a gyerekek beoltását. Ez hamis. Valójában a legidősebb, 13 éves fiunk, Levi teljesen be van oltva a COVID-19 ellen – szögezte a színész. 

Múlt szerdán a Centers for Disease Control hivatalosan is engedélyezte a Pfizer vakcina 5 és 11 év közötti gyermekeknél történő alkalmazását, így az oltások másnap megkezdődtek Amerika-szerte.

Kedden McConaughey – aki teljesen be van oltva – a The New York Times csúcstalálkozóján azt mondta, hogy nem ellenzi az oltást, de még nem támogatja teljes mértékben a kisgyermekek vakcinálását – írja a People Magazin.

Szerintem van-e bármiféle átverés vagy összeesküvés-elmélet? A pokolba, nem. Mindannyiunknak le kell szállnunk erről a narratíváról. Nincs összeesküvés-elmélet az oltóanyagokkal kapcsolatban – részletezte Matthew Mcconaughey.

McConaugheynek és feleségének, Camillának két közös fia, Levi és Livingston, és egy lányuk van, Vida, aki 11 éves. A színész kedden kifejtette, úgy döntöttek, hogy „lassan” oltatják be gyermekeiket.

Még nem értek vele teljesen egyet, hogy a kisebb gyerekeket is beoltassam. Még mindig szeretnék több információt megtudni – mondta, és azt is leszögezte, hogy előbb vagy utóbb persze dönteniük kell.

Eljön azonban az idő – és így volt ez már az elmúlt két évben is –, amikor egyik vagy másik irányba kell dobni a kockát, és megnézni, hogy állnak a számok. Be vagyok oltva. A feleségem be van oltva... Itt vagyunk, próbálunk a lehető legegészségesebben élni, de még nem vagyok meggyőzve a gyerekekkel kapcsolatban – tette hozzá. 

A Dallas Buyers Club – Mielőtt meghaltam – sztárja hangsúlyozta, hogy ő és a családja is komolyan vette a járványt, tesztelték magukat otthon, hogy mindenki biztonságban legyen, miközben az idős édesanyja is velük maradt a járvány egész ideje alatt.

Eddig egyébként több mint 360 ezer 5 és 11 év közötti gyerek kapta meg első koronavírus elleni adagját Amerikában.

Míg a szülők közül sokan azonnal elmentek, hogy beoltassák gyermeküket, a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint körülbelül harmaduk tétovázik, másik harmaduk pedig nem szándékozik beoltani gyermekét.

Vannak szülők, akik úgy érzik, hogy nem szükséges a fiatalok beoltása, mivel kisebb az esélyük arra, hogy súlyosabbá váljon náluk a a koronavírus, de a szakértők arra figyelmeztettek, hogy ennek ellenére előfordulhatnak komolyabb következmények, illetve, akár tovább is adhatják a vírust másoknak. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra