Madonna őrjöng, mert az Instagram törölte a mellbimbóit

GettyImages-1339936130

Az énekesnő szerint elképesztő, hogy a nők a mellbimbók kivételével testük bármely részét megmutathatják.

Madonna megsértette az Instagram közösségi irányelveit, mert olyan képeket posztolt, amelyeken egyik mellbimbója fedetlen volt, szóval ezen felindulva – egy kitakart kép mellett – 17 millió követőjének megírta, hogy hálás azért, hogy megőrizte józan eszét a cenzúra, a szexizmus, az öregedés miatti diszkrimináció, és a nőgyűlölet négy évtizede alatt.

Miután törölték az eredeti képet, megosztotta ugyanazt a fotót, annyi különbséggel, hogy egy szívecskés emojival eltakarta a kérdéses testrészt, és arról is írt, hogy elképesztő, hogy a nők a mellbimbójukon kívül bármely testrészüket megmutathatják.

„Újra közzéteszem azokat a fényképeket, amelyeket az Instagram figyelmeztetés vagy értesítés nélkül eltávolított” – mondta, és ezzel kommentálta: „Még mindig megdöbbentő számomra, hogy olyan kultúrában élünk, amely lehetővé teszi, hogy egy nő a testének bármely részét megmutassa, kivéve a mellbimbót. Mintha ez lenne a nő anatómiájának az egyetlen része, amely szexualizálható.

A mellbimbó, amellyel gyermekét táplálja!″

– emelte ki, aztán feltette a kérdést, hogy a férfiak mellbimbóját miért nem ítélik meg erotikusnak, és a nők feneke miért nem számít erotikus tartalomnak. 

A férfi és a női mellbimbók egyenjogúságáért egyébként már évek óta próbálnak nyomást helyezni a Facebookra és az Instagramra. A #Freethenipple kampány 2012 óta kérdőjelezi meg azt az általános konvenciót, amely szerint a férfiak félmeztelenül megjelenhetnek nyilvánosan, azonban, ha egy nő ugyanezt teszi, az illetlennek számít –írja a The Guardian.

A mozgalmat Miley Cyrus, Rihanna, Scout Willis és Cara Delevingne nyilvánosan is támogatta.

Tavaly az Instagram kénytelen volt frissíteni a meztelenséggel kapcsolatos előírásait, miután azzal vádolták, hogy cenzúrázta és elhallgattatta Nyome Nicholas-Williams plus size modellt.

A közösség tagjainak egy csoportja azzal érvelt ugyanis, hogy a platform diszkriminálja az afro-amerikaiakat, a plus size felhasználókat és más marginalizált közösségeket azzal, hogy törölte fényképeiket, vagy nem reklámozta őket úgy, mint a fehér, átlagos testalkatú felhasználóit.

Oszd meg másokkal is!
Mustra