Tudod, hogy melyik sportággal mennyi kalóriát égetsz el?

GettyImages-1035981220
Malina Adrienn

A kalóriaégetés manapság egyre több embernél napi szintű feladat. A rendszeres mozgással két célunk lehet: a jó alak és az egészség megőrzése. Ennek érdekében az sem mindegy, hogy mit sportolunk, mert ahány mozgásforma, annyi eltérés a kalóriaégetés számaiban. De melyik a leghatásosabb?

Azok a tevékenységek hozzák meg a leghatásosabb kalóriaégetést, amelyek növelik a légzési sebességet, a kar és a lábak ritmikus mozgását, és amelyek verejtékvesztéssel járnak. Egy átlagos ember körülbelül 85 kalóriát éget el óránként. Tippeld meg, hogy a különböző mozgásformákkal hogyan lehet ezt a számot növelni!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

0–4: Ne keseredj el, ha ez most nem ment. Nézd a jó oldalát, már tudod, melyik sporttal égetheted el a legtöbb kalóriát. Ha sikerült választani, akkor irány az edzés. Hajrá!

5–7: Szép eredmény, de még van hova fejlődni. Jegyezd meg, amiket most itt olvastál, és később, ha elbizonytalanodnál, hogy futáshoz vagy úszáshoz van kedved, most már segítséged is lesz hozzá, hogy eldöntsd.

8–10: Gratulálunk! Nagyon profi vagy a témában. Biztos, hogy nemcsak elméletben tudom, hanem rendszeres kalóriaégető is vagy, mindenféle sportágban. Csak így tovább!

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra