Ezekre a helyekre érdemes télen kirándulni kisgyerekkel

GettyImages-1292712816

Latyak, sár, trutyi, sarki szél és durva cidri vár odakinn. Elvétve süt csak ki a nap, azért mégis úgy vagy vele, kivinnéd levegőre a gyereked egy pár órás téli kirándulásra. Meg akarod menteni a kicsiket az otthoni mesenézés-túladagolástól, és a téli leárazás a plázában velük egészen biztosan nem opció. Különben is, friss levegő kellene az egész heti bezártság után. De hova érdemes ilyen időben menni? Mutatunk néhány télálló, gyerekekkel is látogatható kirándulóhelyet.

Válogatásunkban gyerekekkel is élményszámba menő, télkompatibilis helyeket ajánlunk. A kisebb és nagyobb állatok szerelmeseire éppúgy gondoltunk, mint a pusztán természeti szépségre vágyókra, és a haladó szintű túrázó családokra.

Medvepark Veresegyházán

Februárban már a lusta macik is egyre aktívabbak, mindig vevők egy kis mézre, és saját kezűleg etetni egy ekkora állatot felnőttnek is élmény, nem csak gyereknek.

Helló, maci, viszlát a Veresegyházán!
Helló, maci, viszlát a Veresegyházán!MurguiaÂphotography / Getty Images Hungary

Februárban még sötétedésig, márciustól estig várják az érdeklődő látogatókat a medvék mellett a nem kevésbé megkapó oroszlánok és farkasok is, például. Ez egy olyan jópofa családi szabadtéri program lehet, amit megúszhatunk nyakig pocsolyákban tocsogás nélkül.

Budakeszi Vadaspark

Kicsit kevésbé épített, latyakgyanúsabb, de talán többféle szőrös és tollas, kis és nagy állatot ígérő, kiváló családi időtöltés lehet a jó levegőn az idelátogatás.

Ahol mi vagyunk vendégségben a vadaknál
Ahol mi vagyunk vendégségben a vadaknálTodd Ryburn Photography / Getty Images Hungary

Farkasszemet nézni egy hatalmas tehénnel, felvenni a nyúlcipőt a mindent rágó kecskék elől a simogatóban, hiún szelfizni a magamutogató hiúz előtt, vagy sasszemmel kémlelni, mit túrnak ki a földből, a szépség terén kihívásokkal küzdő mangalicák, felejthetetlen élmény lehet gyereknek-szülőnek egyaránt. Téli hétvégeken 16:00-ig élvezhetjük az ott lakó állatok társaságát.

Hollókő és környéke

Némi kulturális színezetet is adhatunk a szabadtéri sétának, dimbes-dombos barangolásnak, ha a 13. század óta jegyzett község felé vesszük utunkat, amely népi építészete jogán Magyarország első és egyetlen falva, amely az UNESCO világörökség listáján szerepel.

UNESCO világörökség Hollókő
UNESCO világörökség Hollókőgehringj / Getty Images Hungary

Külön hangulatossá teszi a sétát, hogy nem egy szabadtéri múzeumban gyönyörködünk Hollókőn, hanem egy élő település dinamikájába pillanthatunk bele.

Dobogókő

A természetet igazán kedvelők pazar kilátást kapnak ajándékba túrájuk végén, a Visegrádi-hegység 700 méteres kilátójánál, az egész évben felkereshető Dobogókőnél. Itt vérmérséklethez és edzettséghez méretezett sétát, túrát vagy kirándulást tehetnek kisebbek és nagyobbak is.

Télen is alkalmas a kirándulásra
Télen is alkalmas a kirándulásraThomas Barwick / Getty Images Hungary

Itt volt a Trianon utáni Magyarország első sípályája, itt vált híressé Makovecz Imre építészete a Zsindelyes Vendégház okán, itt halad keresztül a Kéktúra útvonala, és itt létesült Turista múzeum báró Eötvös Lóránd egykori menedékházából. Valamint innen jutunk el a haladó szinten túrázóknak és inkább már szárazabb, jó időben javasolt utolsó helyszínünkhöz, mely a  

Rám-szakadék (+1 tartalék tavaszra)

Dömösről indul a Visegrádi- hegység, és talán egyben az ország, legismertebb és legközkedveltebb túraútvonala a meredek sziklakanyonban (csak) felfelé vezető, vízesésekkel szegélyezett Rám-szakadék. A közel 10 km hosszú túra időtartama kb. 4 órára taksált. Ehhez már célszerűbb megvárni a tavasz első napjait, de a kalandos útvonal ellenére már 10 éves gyerekkel élvezetesen végigjárható a túra. Kizárólag csak a kijelölt útvonalon szabad haladni, de a túlélési esélyeket ezen az aranyszabályon kívül nagyban javítja egy kényelmes és biztonságos cipő, és egy hátizsák, a szabad kezek biztosítására, ami a kapaszkodáshoz elengedhetetlen.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra