Örülhetnek a szülők, új funkciók jönnek az Instagramon

GettyImages-1295866781

Az Instagram figyelmeztetni fogja a tiniket, ha túl sokat lógnak a közösségi oldalon. És arra is, ha túl sok káros tartalmat fogyasztanak.

A szülők valószínűleg örülnek majd annak, amit a cég jelentett be a napokban, hiszen az intézkedések a tartalom szülői felügyeletének a lehetőségét is magukba foglalják – írja a thenextweb.

Az Instagramot számos vád érte az utóbbi időben, miszerint figyelmen kívül hagyják a közösségi oldal tizenévesek lelki egészségére gyakorolt hatását. Nick Clegg, a Facebook alelnöke ezért a következőt jelentette be: "Bemutatunk valamit, ami jelentős változást hoz. Amikor a rendszereink azt érzékelik, hogy egy tinédzser újra és újra ugyanazt a tartalmat nézi, és ez a tartalom nem biztos, hogy jó a mentális egészségére nézve, arra fogjuk ösztönözni, hogy nézzen meg más tartalmakat."

Clegg azt is elmondta, hogy az Instagram új szülői felügyelet-programon is dolgozik, így a felnőttek a későbbiekben majd kontrollálhatják a tinik által megtekintett tartalmat. Hozzátette, hogy a cég egy úgynevezett „szünetet tart” funkcióval is kiegészíti a lehetőségeket, arra ösztönözve a fiatalokat, hogy időnként egy ideig ne használják az Instagramot. Arról egyelőre nem közölt részleteket, hogy ez a funkció mikor fog megjelenni. Az alelnök azt ígérte, a következő néhány hónapban a vállalat új tanulmányokkal és funkciókkal próbálja meggyőzni az embereket arról, hogy mennyire fontos számukra a tizenévesek mentális egészsége.

Oszd meg másokkal is!
Mustra