Kiakadt egy anyuka, mert eltüntették a kisfia szeplőit az iskolai fotón

GettyImages-1172643612

Jennifer Greene nem akarja, hogy 12 éves lánya, Madeline nyomást érezzen azzal kapcsolatosan, hogy tökéletesnek tűnjön. Mindez megerősödött benne, amikor a marylandi anyuka kinyitotta a Lifetouch fotócég hetedikes diákjainak iskolai képcsomagját, és látta, hogy a szülőket 12 dollár pluszköltésre szólította fel portréretusálási szolgáltatások miatt – beleértve a fogfehérítést, a bőrtónus esténkénti eltávolítását és a foltok eltávolítását –, megrémült.

Teljesen ledöbbentem, és egyáltalán nem értek egyet az iskolai képének retusálásával, mert ez arra tanítja a gyerekeket, hogy mindig tökéletesnek kell lenniük, és hogy egyetlen kattintással megváltoztathatnak magukon bármit – mondta a 43 éves Greene a New York Postnak.

Az iskolai portrék retusálási lehetőségei nyilvánvalóan nem új keletűek, most már viszont a középiskola előtt is felajánlják a diákoknak, és a közösségi médiában megjelenő tökéletes képek a tinédzsereknél, főleg a lányoknál, szorongást és depressziót váltanak ki.

Greene, az utazási blogger és közösségimédia-adminisztrátor annyira feldühödött a Photoshop-javaslat miatt, hogy felrobbantotta a Twittert.

Szükségem van valakire, aki elmagyarázza nekem, hogy a @Lifetouch miért kínálja a gyerekek iskolai képéhez a FOTÓRETUS funkciót?! – tweetelt a múlt hónap végén. 

A nő nem kapott választ, azonban a cég a lapnak azt nyilatkozta, hogy a céljuk minden esetben az, hogy hitelesen örökítsenek meg minden gyermeket, akit lefotóznak, a retusálás pedig egy teljesen választható szolgáltatás, amelyet az ügyfelek, ha úgy döntenek, hozzáadhatnak a megrendelt csomaghoz. 

Tavaly novemberben a Florida állambeli Tampában élő anya, Kristin Loerns is kiakadt, amikor megkapta fia, Kieran iskolai fotóit.

Imádni való szeplői ugyanis eltűntek.

Engedélyeztem az „alapretusálást”, ami a foltok eltávolítását jelenti, és helyette eltávolították az összes szeplőjét – mondta a 36 éves blogger és fotós.

A nő aztán panaszt tett a Lifetouchnak, a cég pedig olyan a képeket küldött vissza, amelyeken láthatóak voltak Kieran „imádni való szeplői”. 

A történetnek még nincs vége, ugyanis úgy tűnik, hogy a képmanipulálás nem csak a gyermek bőrét, fogait, vagy a foltok eltávolítását szolgálja.

Whitney Rose, két hallássérült kisgyermek édesanyja a lapnak arról beszélt, hogy egy másik cég fotósa eltüntette 3 éves fia hallókészülékét az iskolai képéről. Az erről készített videóját 2,2 millióan nézték meg TikTokon.

Ezek a fiam hallókészülékei. Segítenek neki, hogy értse a körülötte levő világot, a részévé váltak, és ő szereti a hallókészülékét – mondta Rose a videón. Hozzátette, ez azt üzeni neki, hogy szégyellnie kell magát, és azt, hogy halláskárosult.

Oszd meg másokkal is!
Mustra