Le tudnál érettségizni földrajzból? Kvíz!

A földrajz – még ha általános iskolai tanáromat kifejezetten szerettem is – nem tartozott a kedvenc tantárgyaim közé. Ennek ellenére erről az óráról maradt meg talán a legtöbb adat: álmomból felkeltve is el tudom sorolni a földtörténeti korokat, némi szemdörzsölés után az európai fővárosokat, az első kávé után pedig olyan menő nevű bauxitlelőhelyeket tudok, mint Halimba, Nyirád, Iszkaszentgyörgy vagy épp Fenyőfő.

Igen, ezt mind földrajzból tanultuk, és ennyire szerteágazó ma is az a témakör, amit a középiskolai évek és az érettségi felölel. Magyarország és a nagyvilág domborzati viszonyai, azok kialakulása, éghajlatok, tájékozódás a térképen, gazdasági és alapfokú asztronómiai ismeretek – a ma érettségizőknek ezen területek mindegyikén meg kell mutatniuk rátermettségüket. 

A földrajzfeladatsor felépítése tulajdonképpen baráti: könnyen és gyorsan megoldható vaktérképes feladatokkal, 20 percben melegíthetnek be a diákok, hogy további száz percben aztán alaposan kifaggassák őket a világ dolgairól. Kvízünkbe a bemelegítő részből egy az egyben átemeltünk egyes feladatrészeket, a kifejtést igénylő kérdésekből feleletválasztósakat szerkesztettünk, és a helyes megoldást ezúttal is a központi javítókulcs alapján adtuk meg.

Minden kérdés megválaszolására 90 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Megcsináltad az előzőt is, ugye? 

Oszd meg másokkal is!
Mustra