Le tudnál érettségizni biológiából? Kvíz!

Szeretted a bioszórákat? Én általánosban és középiskolában is nagyon! Igaz, főleg az tetszett, hogy mennyi izgalmas felszerelése volt a tanárnőnek. Ott van mindjárt az a gumitorzó, amiből csak úgy ki-be lehet pakolászni az emberi belső szerveket. Hát nem izgalmas? Vagy az a csomó kitömött állat, amik a középiskola folyosóinak vitrinjeiben pihentek félelmetes üvegszemekkel. De a legjobbak mégis a művészi gonddal megfestett ábrák voltak, amik védett hüllőket vagy a Tibeti-fennsík élővilágát ábrázolták.

Szerettem elképzelni, hogy készül egy ilyen, és mennyi időbe telhet ennyire élethűen, sőt a valóságosnál is előbbé rajzolni az állatokat és növényeket. Ja, egyidőben még szakkörre is jártam! Mindez viszont sajnos már a múlt. A biológiaérettségi feladatsorait böngészve rá kellett jönnöm, hogy ide nem elég „szeretni az állatokat”, vagy szép metszésű ábrákért rajongni. Ide bizony a gerinces állatok testfelépítésétől örökléstani ismereteken át egészen a fotoszintézisre alkalmas színanyagú mozgásszerv nélküli élőlények titkaiig mindent kell tudni! 

Az érettségi feladatsor megoldására 120 perc áll a vizsgázók rendelkezésére, akik ennyi idő alatt egy több nagy egységre tagolt, az élővilág minden területét lefedő kérdéseket tartalmazó feladatsort kell, hogy megoldjanak. Hozzájuk képest még mindig nekünk a könnyebb, hiszen nekünk csak választanunk kell a lehetséges válaszok közül. Ami viszont itt is-ott is egyforma: a helyes megoldásokat minden esetben a központi megoldókulcs alapján fogadják el.

Minden kérdés megválaszolására 90 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Földrajzból már leérettségiztél?

Oszd meg másokkal is!
Mustra