A szexuális zaklatásra emlékeztette a szülés Alyssa Milanot

GettyImages-1193255932

Alyssa Milano szüléssel kapcsolatos tapasztalatairól korábbi, szexuális zaklatással kapcsolatos emlékei jutottak eszébe.

Miután Milo születése után terápiára jártam, egy csomó emlék előjött, ami felidézte bennem, hogy szexuálisan zaklattak – fogalmazott egy interjúban a színésznő, amelyet a People Magazinnak adott. Szerinte a szexuális zaklatás, amit maga is átélt és az abból eredő poszttraumás stressz soha nem tűnik el, örökké elkísér. 

Szerintem bárkinél, aki valaha megküzdött ezzel a traumával, megvan az a pillanat, amikor azt mondja, oké, most már jól vagyok. És akkor jönnek az ennek teljesen ellentmondó dolgok, amikor kiderül, nem birkóztam meg a dolgokkal. Noha megpróbáltam ezeket elrejteni, hogy senki ne lássa őket, vagy én ne lássam vagy érezzem őket többé ezeket, de ezek azért ott vannak a mélyben – részletezte a színésznő. 

Ezt az érzést Alyssánál kifejezetten az váltotta ki, amikor ráébredt, hogy túl sokan „fértek hozzá” a hüvelyéhez, amikor megszülte a lányát, majd feltette magának a kérdést, vajon miért olyan ismerős neki ez az érzés, ez felidézte a zaklatást, és az egész hozzájárult a szülés utáni szorongáshoz.

A szülés után fennálló szorongás nagyon is létező jelenség, nemrég a Díványon is írtunk róla. Mint ismeretes, kilencből egy nő szenved szülés utáni depresszióban, mégis kevés szó esik a kismamáknál előforduló mentális betegségről, amit rettenetes szégyenérzet és elítélés övez.

Oszd meg másokkal is!
Mustra