5 dolog, amit biztosan nem tudtál Zsédáról

Zséda az Index Sunday Brunch című adásának vendége volt. A műsorban fehér abrosz mellett zajlik a társalgás, és szándéka szerint a beszélgetés fontosságára próbálja ráirányítani a figyelmet. Ezt gyakoroljuk hétről hétre vendégeinkkel. Most Zsédenyi Adriennel adunk belőle egy kis ízelítőt, aki mesél új lemezéről, 27 éve tartó karrierjének állomásairól, miként a családjáról is. Nem mellesleg pedig egy olyan műhelytitokba avat, be, amire legmerészebb álmainkban sem gondoltunk volna. Íme 5 érdekesség, ami kiderül a videós podcastból.

1. Zséda karrierje a Polgár Jenő Hivatalból indult

„Pápán születtem, a szentesi dráma tagozatos gimnáziumba jártam, első munkahelyem pedig Polgár Jenő hivatalában volt, ott voltam a házasságkötő teremben az a lány, aki a házasulandóknak verset szavalt vagy énekelt, főleg Mária Magdolna dalát, a Szerelem első vagy második vérig betétdalait. Innen indult a karrierem, és mindig nagyon örülök, amikor archív felvételeket kapok ebből az időszakból.”

(Kiegészítés: Mint ismeretes, Polgár Jenő a pápai önkormányzat munkatársa volt, aki akkor vált országosan közismertté, amikor Kolompár Sándor monológja, a Mikor a mennyezet repedezett felkerült az internetre.)

Zséda kislány korában
Zséda kislány korábanZsédenyi Adrienn családi archívum

2. A család macskájáról, akiből bármikor mém lehetne

„Mindig kutyás voltam, de felhívott egy barátom, hogy lenne itt egy befogadásra váró cica. Előtte volt egy telefonhívásom, amely során valaki jót tett velem, és ez átragadt rám, és arra gondoltam, én is jót teszek valakivel, befogadtam hát a macskát. Aztán megjelent ez a rasztás büdös kis jószág, rettentően nézett ki, de egyetlen nap kellett, hogy megszeresse mindenki. Ma már azt érzem, ő nem is macska, hanem néha bagoly vagy még inkább borz. Örülök, hogy velünk van, mert jó energiákat hozott a mindennapjainkba.”

3. Zséda a duett- és szerepálmokról

„Szerencsére olyan helyzetben vagyok, hogy, akivel együtt dolgoznék, azt meg tudom keresni. De, ha most hirtelen egy jövőbeli duettpartnert kellene mondanom, úgy Kiss Tibivel szívesen énekelnék. Ha pedig szerepálmot kellene mondanom, egy nagy musicalben – lévén van színészi múltam – el tudom képzelni magam, legyen az a Chichago mondjuk, vagy a Kabaré.”

Zséda mémszerű cicája az Instagramon mindig nagyot megy
Zséda mémszerű cicája az Instagramon mindig nagyot megyZsédenyi Adrienn családi archívum

4. Legújabb duettjéről, a Kökény Attilával énekelt Hellóról 

„Attilára úgy esett a választásom, hogy több koncertjén jártam, szeretem a világát, a hangulatát, tetszik a szenvedélye, a belőle áradó latin temperamentum, nem mellesleg a hangja is fantasztikus. Felhívtam, és rögtön igent mondott. A be nem teljesült szerelem története szülte a Casablanca-érzést és a klip képi világát, ami visszaidézi a Cotton Club Singerst is.”

5. Mennyibe kerül Zsédának lenni?

„Nem annyira sokba, ha a hajam, a bőröm, a kezem, rendben van, az öltözködés már könnyebb. A legkülönbözőbb helyekről vásárolok, szeretem a nagy márkákat vegyíteni az olcsóbbakkal. Kétszer árusítottam ki a gardróbomat, jótékony céllal tettem, a menedzserem támogatásával, aki a támaszom volt abban, hogy el tudjam engedni a szeretett fellépőruháimat. Ma már jó érzéssel teszem ezt. Jó látni, hogy máshol, máshogy lesz fontos egy-egy ruha, ami nekem valaha sokat jelentett.”

A Zsédával készült teljes beszélgetést az Index oldalára kattintva tudod megnézni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra