Étcsokimázzal borított rumos ízű kakaós szelet cukormentes, tojásmentes receptje

Az egyik legjobb benne, hogy sütés nélkül készül, a másik pedig az, hogy a klasszikus, örök kedvenc Sport szelet élményét adja. Ráadásul cukormentes, tojásmentes.

Kb. 30 szelet lesz belőle a klasszik méretben.
Kb. 30 szelet lesz belőle a klasszik méretben.Nemes Dóra

 

 

Hozzávalók

  • 25 dkg cukormentes háztartási keksz darálva
  • 10 dkg vaj olvasztva
  • 15 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 evőkanál rumaroma
  • 3 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • a tetejére: 90 gramm cukormentes étcsoki + 1 evőkanál növényi olaj
Recept idők

Munka tényleg csak nagyjából kétszer tíz perc van vele, viszont a hűtőben állni kell hagyni, így csak kb. 2-3 óra múlva fogyasztható. 

Elkészítés:

A vajat, a tejszínt és az édesítőt melegítsük fel, de csak annyira, hogy az édesítő elolvadjon benne. Hagyjuk kicsit kihűlni. Közben keverjük össze a kakaóport és a darált kekszet, majd adjuk hozzá a vajas keveréket, a rumaromát és dolgozzuk össze alaposan. Tegyük egy sütőpapírral bélelt vagy szilikonformába (20x30 centisbe mondjuk), lapogassuk egyenletesre. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Majd készítsük el a csokimázat: az étcsokit gőz fölött olvasszuk fel az olajjal és öntsük a massza tetejére. Tegyük vissza a hűtőbe, és amint megszilárdult a csokimáz a tetején, már fogyasztható is.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

A kínai narancsos karfiol hús nélkül is zseniális: glutén-, tej-, tojásmentes, vegán verzió A kínai narancsos karfiol hús nélkül is zseniális: glutén-, tej-, tojásmentes, vegán verzió

Az édes-savanyú, ragacsos narancsos szósz nem csak hússal finom. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Vegán hamis Mac&Cheese, ami tényleg sajtszószízű (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Amerika (és a fél világ) kedvenc sajtos tésztáját vegán verzióban is könnyű elkészíteni. Ráadásul még növényi sajt vagy más drága alapanyag sem kell hozzá. Glutén-, tej-, tojásmentes recept.

2020. június29., 06:04

Áfonyás smoothie egy kis csavarral (na jó, spenóttal és zabpehellyel) – glutén-, tej-, tojás-, cukormentes, vegán recept

Így lesz pár hozzávalóból friss, üde ízű, egészséges reggeli vagy tápláló snack. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, vegán recept.

2020. július13., 06:04

Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

2020. július27., 06:04

A legjobb, leggyorsabb csípős mártogatós: bang bang szósz (glutén-, tojásmentes recept)

Chili mayo, spicy mayo vagy bang bang néven is ismerheted, de ha megszereted, saját nevet is adhatsz neki. Ha megkóstolod, úgyis ez lesz. Sült húsok, halak, nuggets, sült, rántott zöldségek, édesburgonya- és cukkinihasábok mellé is fantasztikus. Glutén- és tojásmentes, és vegán verzióban is elkészíthető.

2020. június22., 06:00

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek