Ropogós zabkeksz házilag – gluténmentes, tojásmentes recept

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, egészséges ropogós zabkeksz (a bolti helyett). Gluténmentes, tojásmentes recept.

A méz elhagyásával hozzáadott cukortól is mentes lesz a zabkeksz.
A méz elhagyásával hozzáadott cukortól is mentes lesz a zabkeksz.Fotó: Sanchez Real Loida

Hozzávalók 15 darabhoz:

  • 10 dkg gluténmentes zabpehely
  • 7,5 dkg gluténmentes liszt
  • csipet só
  • 16 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (pl. 25 dkg eritrit, vagy 4 dkg negyedannyi édesítő)
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál cukrozatlan növényi tejhelyettesítő ital (pl. mandula)
  • 1 evőkanál méz (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A tésztához egy tálban keverjük össze a zabpelyhet a liszttel, a sóval, az édesítővel, a fahéjjal, a sütőporral. Ezután lassan óvatosan olvasszuk fel a vajat a mézzel (ha használunk), adjuk hozzá a vaníliakivonatot, keverjük a lisztes keverékhez, végül adjuk hozzá a tejet. Keverjük össze alaposan.

Tegyünk a tésztából diónyi gombócokat a sütőpapírra, egymástól legalább 5 centiméter távolságra. Picit lapogassuk meg mindegyiket, majd süssük aranybarnára, kb. 10-12 perc alatt kész.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus

Finom házi epres shake – vegán, glutén-, tej- és tojásmentes recept
Finom házi epres shake – vegán, glutén-, tej- és tojásmentes recept

A percek alatt elkészülő recept lényege ugyan az eper és a „tej” kombinációja, de a vaníliakivonatot semmiképpen ne hagyjuk ki belőle! Így lesz tökéletes a glutén-, tej- és tojásmentes, vegán epres shake.

Tovább »

Még több recept

Ropogós káposzta-garnéla saláta – könnyű vacsora ázsiai hangulatban

Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.

január23., 06:04

Paradicsomos rizottó sült zöldségekkel: egyszerű, finom és vegán (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Gyors és tartalmas egytálétel sok zöldséggel, és csak zöldséggel. Glutén-, tej-, tojás-, húsmentes, vegán recept.

2020. június22., 06:00

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

A legjobb, leggyorsabb csípős mártogatós: bang bang szósz (glutén-, tojásmentes recept)

Chili mayo, spicy mayo vagy bang bang néven is ismerheted, de ha megszereted, saját nevet is adhatsz neki. Ha megkóstolod, úgyis ez lesz. Sült húsok, halak, nuggets, sült, rántott zöldségek, édesburgonya- és cukkinihasábok mellé is fantasztikus. Glutén- és tojásmentes, és vegán verzióban is elkészíthető.

2020. június22., 06:00

Mézes téli saláta – langyosan, sok zöldséggel a legfinomabb

Egy kevés mézzel és lime-mal adunk különleges hangulatot ennek a téli salátának, ami nálunk egy kevés szerecsendiót és fahéjat is kapott a tetejére a különleges téli hangulatért. Ha neked ez már sok a jóból, sült fokhagymával és köménnyel ízesítsd.

január22., 06:04

Melegszendvics csirkével és fokhagymás tejföllel – egy kevés füstös csilit is szórj a tetejére!

Ha gyors és finom csirkés fogást keresel, dobd össze ezt a gazdag melegszendvicset, ami szerintünk egy nagy adag rápirult sajttal és fokhagymás tejföllel az igazi. Ha szereted a csípőset, füstölt csiliporral a tetején tálald.

január24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.