A tökéletes csokis muffin: glutén- és cukormentes recept

Ha azt mondjuk, csokis muffin, mindenki erre gondol. Ízre, állagra, illatra. Tökéletes recept, plusz még gluténmentes és cukormentes is.

Az alaprecept nem írja, de nyugodtan megbolondíthatjuk valamivel, például apróra vágott gluténmentes, cukormentes étcsokival.
Az alaprecept nem írja, de nyugodtan megbolondíthatjuk valamivel, például apróra vágott gluténmentes, cukormentes étcsokival.bhofack2

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 210 gramm univerzális gluténmentes liszt
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 50-60 gramm cukrozatlan kakaópor
  • 150 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
  • 130 gramm növényi olaj
  • 130 gramm joghurt
  • 9 evőkanál tej vagy növényi ital
  • egy felvert tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • csipet só
Recept idők

 

 

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és készítsük elő a muffinformákat (tegyünk bele muffinpapírt, vagy süssük szilikonformában). Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a kakaóporral. Egy másik tálban keverjük össze az olajat az édesítőszerrel, majd adjuk hozzá a joghurtot és a tejet. Ezután adjuk hozzá a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, több részletben. A végén kerül bele a tojás és a vaníliakivonat, keverjük szép simára. Töltsük meg a muffinformákat kb. 2/3-ig, és süssük készre kb 25. perc alatt (tűpróba).

A dietetikus tippje: „A receptet könnyedén laktózmentessé teheted, ha tejből és joghurtból laktózmenteset választasz. De ha kerülöd a tejet, tejtermékeket, akkor egyszerűen cseréld le őket növényi alternatívákra! Figyelj rá, hogy ezek hozzáadottcukor-mentesek és garantáltan gluténmentesek legyenek!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Málnás frissítő: álomrecept bögrésen, glutén-, tojás- és cukormentes Málnás frissítő: álomrecept bögrésen, glutén-, tojás- és cukormentes

Néhány hozzávaló, pár kavarás, három szempillantás és kész az álomszínű, illatos, gyümölcsös frissítő. Gluténmentes, tojásmentes, cukormentes recept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

2020. július27., 06:04

Gyors túrós (cukormentes recept)

Ezt a desszertet bátran bevetheted, ha váratlan vendégeid érkeznek, de akkor is, ha rohanásban vagy, viszont ennél valami finomat.

2020. július27., 06:04

Áfonyás smoothie egy kis csavarral (na jó, spenóttal és zabpehellyel) – glutén-, tej-, tojás-, cukormentes, vegán recept

Így lesz pár hozzávalóból friss, üde ízű, egészséges reggeli vagy tápláló snack. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, vegán recept.

2020. július13., 06:04

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek