Zabszelet házilag, eperrel: glutén-, tej-, tojás- és cukormentes recept

Bolti helyett készítsünk házilag egészséges snacket vagy desszertet! Egyszerű hozzávalókból, kevés munkával készül, és mindenki szeretni fogja. Gluténmentes, cukormentes, tejmentes, tojásmentes recept.

Ha teljesen kihűlt, csinos kis kockákra vagy szeletekre vágjuk. Mázzal és máz nélkül is isteni.
Ha teljesen kihűlt, csinos kis kockákra vagy szeletekre vágjuk. Mázzal és máz nélkül is isteni.Alleko

Hozzávalók 16 szelethez

  • 1 bögre gluténmentes zabpehely (kb. 110 gramm)
  • 100 gramm univerzális gluténmentes liszt
  • 1 evőkanál + egyharmad bögre eritrit
  • 8 evőkanál kókuszolaj
  • 2 bögre apróra vágott eper
  • csipet só
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki egy kb. 20x20 centis sütőformát sütőpapírral.

Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, az édesítőszert a sóval és a gyömbérrel együtt. Adjuk hozzá a kókuszolajat és keverjük össze. Tegyünk félre egy félbögrényit ebből a morzsás keverékből, a többit nyomkodjuk bele az előkészített sütőformába.

Mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra az epret és szórjuk meg a kukoricakeményítővel, a citromlével és a plusz egy evőkanál eritrittel. Szórjuk rá a tepsibe nyomkodott tésztára, a tetejére a maradék morzsás keverék kerül. Süssük kb. 20 percig, hagyjuk teljesen kihűlni.

A tetejére tehetünk vaníliamázat is: fél bögre porállagú édesítőszert keverjünk össze fél teáskanál vaníliakivonattal és 1 evőkanál növényi tejhelyettesítővel. 

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek