Hozzávalók 4 személyre
- 160 gramm köles
- 400 gramm víz
- 60 gramm (light) trappista sajt
- só, bazsalikom
Elkészítés:
A kölest alaposan átmossuk, majd gyöngyöző, sós vízbe tesszük, 15 perc alatt puhára főzzük. Hozzáreszeljük a sajtot, fűszerezzük bazsalikommal. Hagyjuk kihűlni.
A langyosra hűlt kölesből ízlés szerint gombócokat vagy pogácsákat formázunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített, 160 °C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük a fasírtokat.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
Az egyik legkedveltebb és szuperegészséges növényi ital a zabtej, amit otthon is könnyen elkészíthetünk, mindössze pár perc munkával, fillérekből.
Tovább olvasom