Mennyei húsmentes fasírt: kölesből, glutén- és tojásmentesen

Tökéletes feltét főzelékre, isteni salátával, mártogatóssal vagy önmagában. Gluténmentes, tojásmentes recept.

A recept IR-kompatibilis. Egy adag kölesfasírt energia- és tápanyagtartalma: 173 kcal, 28 gramm szénhidrát, 3 gramm zsír, 8,5 gramm fehérje.
A recept IR-kompatibilis. Egy adag kölesfasírt energia- és tápanyagtartalma: 173 kcal, 28 gramm szénhidrát, 3 gramm zsír, 8,5 gramm fehérje.Szarka Dorottya

Hozzávalók 4 személyre

  • 160 gramm köles
  • 400 gramm víz
  • 60 gramm (light) trappista sajt
  • só, bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A kölest alaposan átmossuk, majd gyöngyöző, sós vízbe tesszük, 15 perc alatt puhára főzzük. Hozzáreszeljük a sajtot, fűszerezzük bazsalikommal. Hagyjuk kihűlni.

A langyosra hűlt kölesből ízlés szerint gombócokat vagy pogácsákat formázunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített, 160 °C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük a fasírtokat.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

kapcsolódó Zabtej házilag – könnyű, gyors, olcsó és mindig friss
Zabtej házilag – könnyű, gyors, olcsó és mindig friss

Az egyik legkedveltebb és szuperegészséges növényi ital a zabtej, amit otthon is könnyen elkészíthetünk, mindössze pár perc munkával, fillérekből.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

2020. július27., 06:04

Túrós, piros gyümölcsös pite (cukormentes recept)

Ez a könnyed, krémes, túrós pite a nyári melegben nagyon jólesik majd, de akkor is érdemes elkészíteni, ha nem tudunk mit kezdeni a rengeteg szezonális gyümölccsel.

2020. július27., 06:04

Barackos joghurttorta (cukormentes recept)

Akik szeretik a könnyű, üdítő nyalánkságokat, azok nyárra mindenképp tervezzék be ezt a tortát, mert kellőképpen behűtve fagyi helyett is tökéletes választás.

2020. július13., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

A legjobb húsmentes csili édesburgonyával és kinoával (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Eszméletlen finom csili, amiből nem hiányzik a hús, de telis-tele van fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ráadásul egy mindent a serpenyőbe és főzzük készre receptről van szó, ami gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán.

2020. június29., 06:04

Gyors túrós (cukormentes recept)

Ezt a desszertet bátran bevetheted, ha váratlan vendégeid érkeznek, de akkor is, ha rohanásban vagy, viszont ennél valami finomat.

2020. július27., 06:04

Mustra