Házi spenótos tortilla gluténmentesen

Ha szereted a wrapot, tacót, burritót, enchiladát, quesadillas-t. Ráadásul alig érezni benne a spenótot. Gluténmentes, vegán, egészséges és könnyű elkészíteni.

Tortilla gluténmentes változatban, ha zöldségraguval töltjük, abszolút vegán is marad az élet.
Tortilla gluténmentes változatban, ha zöldségraguval töltjük, abszolút vegán is marad az élet.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 120 gramm csicseriborsóliszt
  • 60 gramm tápiókakeményítő
  • 60 gramm bébispenót
  • 250 ml víz
  • 1 teáskanál só
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Turmixoljuk össze az összes hozzávalót. Kb. egyharmad bögrényi tésztát palacsintasütőbe öntünk, és az egyik oldalát kb. 2 percig sütjük, majd megfordítás után a másik oldalát további kb. egy percig sütjük. Felhasználás előtt érdemes mindkét oldalán 1-1 percig forró serpenyőben pirítani.

A dietetikus tippje: „A csicseriborsót mint hüvelyest, a legtöbb ember főként a hummusz és a falafel révén ismeri. Magas szénhidrát-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalommal bír, akárcsak a belőle készült őrlemény. A csicseriborsóliszt főként a tradicionális indiai konyha népszerű alapanyaga. Az utóbbi években viszont a gluténmentes gasztronómia egyik kiemelkedő szereplőjévé is vált, köszönhető ez kiemelkedő rosttartalmának és sokrétű felhasználhatóságának.”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Gluténmentes, tejmentes édesburgonya-püré Gluténmentes, tejmentes édesburgonya-püré

Az édesburgonya-püré legegyszerűbb házi receptje.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Áfonyás smoothie egy kis csavarral (na jó, spenóttal és zabpehellyel) – glutén-, tej-, tojás-, cukormentes, vegán recept

Így lesz pár hozzávalóból friss, üde ízű, egészséges reggeli vagy tápláló snack. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, vegán recept.

2020. július13., 06:04

Zöldséges rakott csirkemell laktózmentes sajtmártással (gluténmentes recept)

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető fogás, mégsem a hagyományos csirke-rizs páros. Tökéletes olyan alkalmakra, amikor nincs sok időtök főzni, mégis friss ételt szeretnétek az asztalra varázsolni.

2020. augusztus11., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Alma-brie-rukkola quesadilla: francia–mexikói fúziós vacsora 10 perc alatt

A tortillalapok bármelyik fajtája remek alap a mexikói fogásokhoz, ahogy ahhoz is, hogy rendhagyó ízekkel dobjuk fel őket. Ez a francia hangulatú fogás remek reggeli, ami még finomabb akkor, ha egy kevés tárkonyos mézzel locsolod meg a tetejét.

2020. szeptember3., 06:04

Barackos joghurttorta (cukormentes recept)

Akik szeretik a könnyű, üdítő nyalánkságokat, azok nyárra mindenképp tervezzék be ezt a tortát, mert kellőképpen behűtve fagyi helyett is tökéletes választás.

2020. július13., 06:04

Vegán hamis Mac&Cheese, ami tényleg sajtszószízű (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Amerika (és a fél világ) kedvenc sajtos tésztáját vegán verzióban is könnyű elkészíteni. Ráadásul még növényi sajt vagy más drága alapanyag sem kell hozzá. Glutén-, tej-, tojásmentes recept.

2020. június29., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek