Serpenyős tészta cukkinivel, zöldborsóval glutén- és tejmentesen

Könnyű, friss, ízletes tésztaétel készül a vegán, alacsony zsírtartalmú, gluténmentes és tejmentes receptből, ráadásul percek alatt.

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető gluténmentes, tejmentes, vegán recept.
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető gluténmentes, tejmentes, vegán recept.manyakotic

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 gramm tészta (barna rizsből vagy kölesből készült spagetti mondjuk)
  • 1 közepes cukkini
  • 4 nagyobb marék zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
  • 2 evőkanál növényi tej – nálam mandulatej
  • 1 csokor újhagyma vagy póréhagyma
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 evőkanál bazsalikom (friss vagy szárított)
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • csili (elhagyható) a fűszerezéshez
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás szerint. Az utolsó néhány percben adjuk hozzá a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit és a borsót. Szűrjük és öblítsük le a tésztát, és tegyük félre. Tegyünk egy pici mandulatejet egy serpenyőbe, majd a karikákra vágott újhagymát, a fokhagymát, a citromhéjat (és a csillit, ha szeretnénk). Közepes lángon főzzünk puhára mindent, majd fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük vissza a zöldséges tésztát, pár percig főzzük össze az ízeket, és csipetnyi citromlével tálaljuk.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek