Hozzávalók 4 személyre
- 250 gramm tészta (barna rizsből vagy kölesből készült spagetti mondjuk)
- 1 közepes cukkini
- 4 nagyobb marék zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
- 2 evőkanál növényi tej – nálam mandulatej
- 1 csokor újhagyma vagy póréhagyma
- 1 kezeletlen citrom héja
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 1 evőkanál bazsalikom (friss vagy szárított)
- só, bors, szerecsendió ízlés szerint
- csili (elhagyható) a fűszerezéshez
Elkészítés:
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás szerint. Az utolsó néhány percben adjuk hozzá a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit és a borsót. Szűrjük és öblítsük le a tésztát, és tegyük félre. Tegyünk egy pici mandulatejet egy serpenyőbe, majd a karikákra vágott újhagymát, a fokhagymát, a citromhéjat (és a csillit, ha szeretnénk). Közepes lángon főzzünk puhára mindent, majd fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük vissza a zöldséges tésztát, pár percig főzzük össze az ízeket, és csipetnyi citromlével tálaljuk.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
A kókuszkocka örök és megunhatatlan. Elkészítése is pofonegyszerű, és senkinek nem kell lemondania róla.
Tovább olvasom