Serpenyős tészta cukkinivel, zöldborsóval glutén- és tejmentesen

Könnyű, friss, ízletes tésztaétel készül a vegán, alacsony zsírtartalmú, gluténmentes és tejmentes receptből, ráadásul percek alatt.

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető gluténmentes, tejmentes, vegán recept.
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető gluténmentes, tejmentes, vegán recept.Fotó: manyakotic

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 gramm tészta (barna rizsből vagy kölesből készült spagetti mondjuk)
  • 1 közepes cukkini
  • 4 nagyobb marék zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
  • 2 evőkanál növényi tej – nálam mandulatej
  • 1 csokor újhagyma vagy póréhagyma
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 evőkanál bazsalikom (friss vagy szárított)
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • csili (elhagyható) a fűszerezéshez
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás szerint. Az utolsó néhány percben adjuk hozzá a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit és a borsót. Szűrjük és öblítsük le a tésztát, és tegyük félre. Tegyünk egy pici mandulatejet egy serpenyőbe, majd a karikákra vágott újhagymát, a fokhagymát, a citromhéjat (és a csillit, ha szeretnénk). Közepes lángon főzzünk puhára mindent, majd fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük vissza a zöldséges tésztát, pár percig főzzük össze az ízeket, és csipetnyi citromlével tálaljuk.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Retró édesség glutén-, tej- és cukormentesen
Retró édesség glutén-, tej- és cukormentesen

A kókuszkocka örök és megunhatatlan. Elkészítése is pofonegyszerű, és senkinek nem kell lemondania róla.

Tovább »

Még több recept

Mézes corn flakes falatkák – csilivel és gyömbérrel is próbáld ki!

Ha az embernek van ideje, klassz kikapcsolódás bíbelődni a konyhában egy-egy nagyobb odafigyelést igénylő desszerttel, de vannak olyan napok, amikor a legjobb néhány összetevőből összedobni egy-egy gyors finomságot. Az ilyen alkalmakra készültünk ezen a héten öt egyszerű, mégis különleges desszerttel, amikhez csak négy összetevő kell.

május28., 06:04

Az áfonyalekvár egy kevés juharsziruppal még különlegesebb

Ha valami illik a sütőporral és vajjal készülő minipalacsintákhoz, az ez az áfonyalekvár, amit juharsziruppal készítettünk el. Ha még autentikusabbat készítenél, egy adag durvára tört pekándióval a tetején tálald a palacsintákat.

május30., 06:00

Lencséből bolognai szósz: glutén-, tej-, tojás-, cukormentes és vegán

Hamarabb elkészül, mint a húsos verzió, és sokkal egészségesebb lesz. Comfort food vegán verzióban, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes recept alapján.

május18., 06:00

Ezt az isteni, házi gesztenyefagyit akár fagyigép nélkül is elkészítheted

A legfinomabb akkor lesz, ha mellé egy kis rummal készült, borsos-szegfűszeges meggyragut tálalsz, jó forrón. Igen, egy perc alatt elolvad tőle, de arra úgysem marad ideje.

május28., 06:04

Gluténmentes túrós-sajtos minipogik

A világ legfinomabb sós aprósütije lesz belőle, gluténmentesen.

május25., 06:00

Ismerd meg az egészséges fagyit: glutén-, tej-, tojás-, cukormentesen

A „nice cream”-et banánfagyiként is ismerheted, nem véletlenül: az eredeti verzió fő alapanyaga a fagyasztott banán turmixolva és ízlés szerint felhájpolva más gyümölcsökkel vagy kakaóval például. De más gyümölcsökből, mondjuk eperből, málnából, erdeigyümi-keverékből, mangóból is készülhet. Tejmentes, gluténmentes, cukormentes, tojásmentes, vegán.

május12., 06:00

Mustra