Keressük Magyarország legjobb jövőbarát, gyerekeket fejlesztő kezdeményezéseit

A Bridge Budapest által megálmodott Edisonplatform célja, hogy felkutassák és bemutassák azokat az innovatív, gyerekek fejlesztésével foglalkozó szervezeteket, fejlesztőket és kezdeményezéseket, melyek által minél több, a jövőben fontos tudás és készség válik elérhetővé a gyerekek számára.

Annak érdekében, hogy minél több szülőhöz eljusson a szükséges információ, a Platform megalkotta az Edison100 listát, amelyen olyan, a gyerekek fejlesztésével foglalkozó szereplők kapnak helyet, akik tesznek azért, hogy a mai óvodások és iskolások később a munka világában is megtalálják a helyüket.

Edison100

Az Edisonplatform idén második alkalommal állítja össze az Edison100 listát, gyűjti össze azokat a kezdeményezéseket, amelyek rendhagyó módon fejlesztik az általános iskolás korú gyerekeket és szüleiket az iskola keretein túl. A lista célja elismerni az iskoláskorú gyerekek fejlesztésével foglalkozó szereplőket, biztosítani őket arról, hogy nincsenek egyedül, emellett pedig megerősítést kapnak abban, hogy munkájuk fontos és értékes. A programon keresztül a fejlesztő szervezetek kapcsolatba kerülhetnek más, hasonló gondolkodású kezdeményezésekkel, megoszthatják egymással a tudásukat és tapasztalataikat.

Az Edison100 lista lehetőséget biztosít arra is, hogy a különböző kezdeményezések kapcsolódhassanak, egymástól tanulva fejlődhessenek, vagy akár közösen valami egészen újat alkothassanak. A lista segítségével láthatóvá válnak azok a gyakorlatok, amelyek túlmutatnak a mai hagyományos oktatás keretein. Egyfajta iránytűként szolgál a szülőknek, hogy hova érdemes fordulni, mik azok a kompetenciák, amik a jövőben fontosak lesznek, és ezeket hol és hogyan tudják megszerezni a gyerekek.

Te kiket látnál szívesen a listán?

Rajtad a sor, ha ismersz olyan kezdeményezést vagy szervezetet,

  • amely minimum egyéves működése során már legalább 100 gyerekkel vagy szülővel foglalkozott;
  • amely 3-14 éves korú gyerekeknek vagy szüleiknek biztosít fejlődési lehetőséget az iskolai kereteken túl;
  • a jövőben fontos tudásra és készségekre koncentrál;
  • innovatív és jövőbemutató módszereket alkalmaz;
  • amellyel élmény a tanulás.

Március 9-ig ide vagy a lenti dobozra kattintva nevezheted a listára az általad legjobbnak gondolt szervezetet. A beérkezett nevezések alapján az Edisonplatform és a szakmai megalapozottságot biztosító Gondolkodó Kör április 3-ig összeállítja az idei Edison100 listát, melyre a szakmai zsűri szerint legjobbnak ítélt 100 kezdeményezés kerül fel. A közönség április 15. és 28. között szavazhat itt, a Dívány.hu-n, az eredményhirdetés pedig április 29-én lesz.

kapcsolódó Tudok egy szuper, gyerekek fejlesztésével foglalkozó kezdeményezést! Jelölöm a 2020-as Edison100 listára!
Oszd meg másokkal is!
Mustra