Amire mindig is vágytál: házi pizzás csiga gluténmentesen

Mi legyen kedvenc pizzafeltéteinkből, amikor nem szeretnénk pizzát enni? Mondjuk pizzás csiga. Bűnözésmentes (értsd: gluténmentes, tojásmentes, élesztőmentes) változatban akár vacsorára is.

A házi pizzás csiga mártogatóssal lesz az igazi, de itt is figyeljünk, hogy minden alapanyag gluténmentes legyen.
A házi pizzás csiga mártogatóssal lesz az igazi, de itt is figyeljünk, hogy minden alapanyag gluténmentes legyen.Nemes Dóra

Hozzávalók

  • 1 adag mindenmentes sós tészta
  • 2 evőkanál paradicsomszósz (gluténmenteset válassz!)
  • pizzafeltét tetszés szerint
  • sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A mindenmentes sós alaprecept itt található. Készítsünk belőle egy adagot. 

A tésztát téglalap formára nyújtjuk. Megkenjük sima vagy fűszerezett (oregánó, bazsalikom) paradicsommártással. Rátesszük a kedvenc pizzafeltétünket (sonka, szalámi, kukorica stb.), és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd nem túl szorosan egymás mellé fektetjük a csigákat a tepsibe. A tetejét megkenjük kevés vízzel elkevert, hozzáadott cukrot (és glutént) nem tartalmazó paradicsomszósszal vagy fokhagymás, olasz fűszeres vajjal vagy olívaolajjal. A végén szezámmaggal megszórjuk (elhagyható). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A dietetikus tippje: „Ha valóban bűntudat nélkül szeretnél lefeküdni egy ilyen finom vacsora után, válassz feltétként zsírszegény sajtot, sovány sonkát, és sütés előtt vajas, olívaolajos megkenés helyett maradj a paradicsomszósznál!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

 

Jöhet egy jó kis olasz vacsora szénhidrátok nélkül? Próbáld ki a portobello pizzákat! Jöhet egy jó kis olasz vacsora szénhidrátok nélkül? Próbáld ki a portobello pizzákat!

Ha szereted a gombát és az olasz ételeket, imádni fogod ezt a fogást. Az alapokat mindenfélével megpakolhatod, amit egyébként a pizzára tennél: mehet rá szalámi, tonhal, sonka, sajt és paradicsomszósz is, a lényeg a sok olasz fűszer és a még több sajt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Finomságok a deszkán: padlizsánkrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Keleties deszka: mesésen ízletes, pazar keleti előételek színes kavalkádja. Melengető, fűszeres, 1001-szer is elvarázsol.

2020. augusztus11., 06:04

Energia, egészség: vegán chiamagos golyók (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Villámgyors snackötlet, pár hozzávaló, csupa egészség és energia egész napra. Glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept.

2020. június22., 06:00

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Áfonyás smoothie egy kis csavarral (na jó, spenóttal és zabpehellyel) – glutén-, tej-, tojás-, cukormentes, vegán recept

Így lesz pár hozzávalóból friss, üde ízű, egészséges reggeli vagy tápláló snack. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, vegán recept.

2020. július13., 06:04

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek