Izgalmas glutén- és tejmentes reggeli: tojás baconbögrében

Az amerikai reggeli tipikus eleme a bacon és a tojás. Ha szeretjük, nem muszáj ragaszkodnunk a megszokott, unalmas elkészítési módokhoz. Mindössze pár perc, és a végeredmény glutén- és tejmentes lesz.

Szexi reggeli készül a tojásból és a szalonnából ezzel a recepttel.
Szexi reggeli készül a tojásból és a szalonnából ezzel a recepttel.Alleko

Hozzávalók

  • 6 szelet bacon
  • 6 darab tojás
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A baconszeletek mindkét oldalát süssük meg serpenyőben néhány perc alatt, vagy 190 fokos sütőben, kb. 10 percig. Az a lényeg, hogy készítsük elő a későbbi folyamatokhoz, de ne süssük túl, ne legyen ropogós.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A muffinformákat béleljük ki (körben) a szalonnaszeletekkel, majd mindegyik közepébe üssünk egy tojást. Sózzuk, borsozzuk, és ha szeretnénk, szórjuk meg reszelt sajttal. Körülbelül 15 perc alatt készül el a sütőben.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Hüvelyesekkel is készíthetsz különlegességeket: szójababsaláta baconnel és füstölt, paprikás tofuval Hüvelyesekkel is készíthetsz különlegességeket: szójababsaláta baconnel és füstölt, paprikás tofuval

Mutatjuk, hogy lesz belőle egy klassz vacsora egy kevéske könnyű baconnel.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Zsidó tojás egyszerűen – nálunk libamájjal készült

Egy isteni fogás, ami jöhet reggel, délben és este is akár. Ha te is rajongod a tojás minden formáját, ezt a remek receptet próbáld ki!

2021. november27., 07:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Reggeli pirítós fancy edition: kecskesajttal, rukkolával és fügével tedd izgalmassá

Csak néhány perccel több idő elkészíteni, mint egy vajas pirítóst, és semmivel sem több, mint a kedvenc zabpelyhedet, mégis olyan hangulata van, mintha egy elegáns étterem délelőtti bunchán választottad volna a svédasztalról.

2021. július10., 10:44

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ha szereted a különlegességeket készítsd az amerikai palacsintát baconnel!

Az édes és a sós keveréke egyszerűen tökéletes ebben a remek reggeli fogásban, amire hedonista változatban egy kis adag juharszirup is kerüljön.

2021. november7., 11:44

A tojás világnapja: ez a legfinomabb tojáskrém receptje

A tojás világnapját azért népszerűsítik évről évre megálmodói, hogy minél többekhez eljusson a hír: a tojás nem egészségtelen mumus fogás, nem ez okozza a magas koleszterinszinted, hanem remek, tápanyagokban gazdag alapanyag. És ha az egyik legegyszerűbb és legfinomabb fogást keresed, amit belőle elkészíthetsz, van egy jó hírünk.

2021. október8., 06:20

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek