Csokitorta liszt nélkül, cukor nélkül

És finom? Naná! Sokan tartják, hogy a süti az csokis, ez a torta pedig nagyon! Ráadásul gluténmentes, cukormentes, fogyasztása bűntudatmentes.

A gluténmentes csokitorta langyosan a legfinomabb.
A gluténmentes csokitorta langyosan a legfinomabb.Fotó: Russ Rohde

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 10 dkg étcsokoládé (70 százalékos) (gluténmentes, cukormentes étcsokit válassz)
  • 10 dkg vaj
  • 3 darab tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 1 dkg tápiókakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

A darabokra tört csokoládét vízgőz fölött olvasszuk meg, és adjuk hozzá a vajat, majd keverjük homogén masszává. A tojások sárgáját keverjük össze az eritrit felével (fehéredésig), és állandó keverés mellett adjuk hozzá a keményítőt és a csoki-vaj masszát. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, adjuk hozzá a maradék eritritet, és óvatosan keverjük a csokis masszához.
Az egészet öntsük egy kivajazott, 16 cm-es tortaformába. Előmelegített, 160 fokos sütőben 20 percig süssük, majd legalább 10 perces pihentetés után tegyük tortatálra. Dupla mennyiségből klasszik méretű tortánk lesz, amit 24 centis tortaformában süssünk meg.

A dietetikus tippje: "Vaj helyett tejmentes margarint felhasználva könnyedén tejmentessé is teheted a receptet! Eritrit helyett használhatsz stevia alapú édesítőt is, melyből kevesebbet felhasználva is intenzív édesítő ízt érhetsz el."

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus

Meggyes gesztenyegolyók – egészséges finomság 3 összetevőből
Meggyes gesztenyegolyók – egészséges finomság 3 összetevőből

Nem csalás, nem ámítás, nem szemfényvesztés! Az egyetlen trükk, hogy édesített gesztenyét kell venni, amiből ma már kapható light, vagyis cukormentes változat is. Úgyhogy helló, lusta életmódváltók, imádni fogjátok ezt a minimálédességet!

Tovább »

Még több recept

Te is rajongod az olvadt sajtot? Süsd rá egy adag gombával és csirkemellel készült tésztára!

Na jó, hát az olvadt sajtot ki ne szeretné? Ha legszívesebben te is mindenre reszelnél egy adagot, tedd meg ezzel a jó kis gombás-rozmaringos tésztával, amit mi tálaláskor egy fél biocitrom héjával dobtunk fel.

április7., 06:00

A gluténmentes rántott hús egy újabb verziója

Ha nem tudjuk eldönteni, hogy mi legyen az ebéd: rántott hús vagy palacsinta? Akkor jöhet a palacsintatésztás rántott csirkemell, szigorúan gluténmentes lisztből. Szénhidrát- és kalóriabomba, de isteni finom.

március24., 06:00

Tojáslikőr cukormentes verzióban

A húsvét nem marad el, és húsvétkor a tojáslikőr nem maradhat el. Mutatunk egy fantasztikus cukormentes receptet. (Home office és home school időszakában, már az ünnep előtt ajánlott lehet többször is tesztelni a receptet.)

március24., 06:00

Olasz lepénykenyér glutén- és tojásmentesen

Kenyér nélkül lehet élni, de ki akar? Speciális étrendet követőknek hoztuk most el az olasz konyha egyik gyöngyszemét, a piadinát glutén- és tojásmentesen.

március30., 06:00

Gluténmentes sajtos kréker

Gluténmentes, low carb kréker sok sajttal, ami kenyér helyett is királyság. Bármilyen krém, kence, feltét és mártogatós jól áll neki.

március23., 06:04

Ismered a veloutémártást? Így készítheted el a legegyszerűbben

A velouté pontos receptje attól függ, milyen ételhez használod: halakhoz hal-, szárnyashoz szárnyas-, sertéshez sertésalaplé illik. Az elkészült mártást csőben sült ételekhez és más mártások alapjaként is tökéletes.

április8., 06:04

Mustra