Ezért költsd a pénzed játékok helyett családi nyaralásra

A tévé eltöltött órákat a gyerekek elfelejtik, viszont a közös családi utazások emlékei végigkísérik az életüket.

Vannak dolgok, amiket a gyerekek azért szeretnek, mert a szülőkhöz kötődnek, és egyenlőek a családi programmal. Egy vízparti nyaralás például nem csak azért jó, mert vízparton vagyunk, és a melegben lehet pancsolni, hanem azért is, mert közös sétákat, közösen eltöltött időt, néha értelmetlen, de annál szórakoztatóbb beszélgetéseket jelent. Vagyis minőségi időt töltünk el egymással, jobban odafigyelünk a gyerekeinkre, és mi is jobban lelazulunk, mint a mindennapokban a munka mellett.

A helyszín sem számít. A gyerekeknek nincs szükségük kontinenseket átszelő repülőutakra, nekik a belföldi kirándulás ugyanúgy megfelel, mert a család a lényeg. Vicces dolgokat csinálni közösen, újdonságokat kipróbálni - ezek azok, amik erősítik a köteléket, és életre szóló emlékekké válnak, mondta a Telegraphnak Oliver James pszichológus.

shutterstock 218140672
Shutterstock

A pénzköltési szokásaink nagyon eltolódtak afelé, hogy minél több minden megvásárolunk, amiről azt gondoljuk, hogy majd boldogabbá tesz minket, miközben amerikai kutatók igazolták, hogy valójában az élmények tesznek minket boldoggá.

Ez ugyanígy van a gyerekeknél is. A különbség annyi, hogy míg a felnőttek számára az új hely felfedezése, az idegen kultúra megismerése az izgalmas, addig a gyereknek ennél sokkal egyszerűbb dolgokra van szüksége.

Oszd meg másokkal is!
Mustra