A legőszintébb képek az anyaságról

Nincs még gyereked? Azt hiszed, hogy csak móka és kacagás a gyesen lévő anyukák élete? Egy amerikai fotós brutálisan őszinte képeket készített az anyák mindennapjairól.

Sokan beszélnek arról, milyen varázslatos dolog az anyaság. Amikor a baba először rád mosolyog, megteszi az első lépéseket, először mondja ki, hogy “anya”, ezek vitathatatlanul csodálatos dolgok, az anyaság azonban ennél jóval többről szól. Amikor idejét sem tudod, mikor aludtál utoljára egy jót. Amikor fogalmad nincs, mikor ettél utoljára úgy, hogy nem turkáltak bele a kajádba. És amikor a zuhany alatt töltött pár perces magány felér egy félnapos wellness-szel. Rátaláltunk Giedre Gomes amerikai fotós képeire, aki ezeket a pillanatokat próbálta megörökíteni anyák napja alkalmából.

#1 Pá-pá nyugodt vásárlás!

Kisbabával vásárolni még jó móka is lehet az első időkben, mert ez jó apropó arra, hogy kimozdulj otthonról. De onnantól, hogy a gyerek már nem hajlandó megülni a babakocsiban vagy a bevásárlókocsiban, könnyen rémálommá válhat az egész. Vigyázz, nehogy meglássa a kedvenc kajáját már a vásárlás elején, mert akkor egész végig azért fog sírni, hogy hadd ehessen már banánt. Kerüld a játékrészleget, nehogy földön fetrengős hisztibe torkolljon, amiért nem veszed meg neki a 25. pónit vagy kisautót. A kasszánál pedig ne lepődj meg, ha olyan dolgokat találsz a kosárban, amiről fogalmad nincs, hogy került oda. 

#2 Szinte értelmetlen rendet rakni

Kisgyerek mellett a rend új értelmet nyer. Általában nem tart néhány percnél tovább, mert gyorsan előkerül egy építőkocka, autó vagy baba. Esetleg egy komplett doboznyi hajcsat, mert épp akkor jut eszébe a lányodnak fodrászosat játszani a nappali közepén. A legjobbat akkor teszed magaddal, ha akkor pakolsz el, amikor a gyerek már alszik. Vagy tiltsd ki a játékokat a nappaliból, de szinte biztos, hogy akkor valami mást fog szétszórni, amit épp ott talál.

#3 A vécé lesz a nyugalom szigete

Tegye fel a kezét, aki már menekült a vécére a gyereke elől! Sokan vannak, akik telefonnal a kezükben ott keresnek némi nyugalmat a fáradhatatlan gyerekek mellett. Bár lehet, hogy közben az ajtón dörömböl, de legalább nem a nyakadban lóg.

Oszd meg másokkal is!
Mustra