Az 5 legjobb pünkösdi program gyerekkel

Ha te is csak most kaptál észbe, hogy kéne valamit csinálni a családdal a pünkösdi hétévégén, ne aggódj, mutatunk öt fesztivált, ahol a kicsiket és a nagyokat is le tudod kötni érdekes programokkal.

Lesz palacsintafesztivál, török kori múltidézés, de nem maradhatnak el a lovagi és fegyverbemutatók sem. És hát, el ne felejtsük, hogy kezdődik a szezon a Balatonnál, úgyhogy választék van bőven, mi most ezekből mutatunk ötöt. 

Pákozdi Sárkányeresztő Találkozó - május 19-20. 

Idén már 28. alkalommal rendezik meg Pákozdon a sárkányeresztő találkozót, mely tökéletes programnak ígérkezik azoknak, akik a nyugalmat és a természet közelségét keresik. A helyszín a település határában lévő Sárkánydomb, ahol mindenkit várnak, aki szeretne sárkányt eregetni. Szombat délelőtt lesz egy közös kirándulás az ingókövekhez, délután pedig az íjászkodással próbálkozhatnak meg a gyerekek és felnőttek. 

Miénk a vár! - május 19-21. 

Izgalmas történelmi programokra számíthat az, aki a hétvégén ellátogat a városligeti Vajdahunyadvárba. A Magyar Történelmi Társulat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum rendezvényén fegyverbemutatók, hagyományőrző és kézműves programok, lovagi játék, honvédségi bemutató, játszóház és bábszínház is várja a kicsiket és nagyokat.

Pünkösdi Szezonnyitó Siófokon - május 19-21. 

A hosszú hétvégét várhatóan sokan töltik majd a Balatonnál, ahol Siófokon szezonnyitó programokkal várják a látogatókat. Szombaton délelőtt a város főteréről lovas huszárokkal, néptáncosokkal és oldtimerekkel indul a felvonulás a Nagystrandra. Itt egész napos vízi roadshow lesz a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület közreműködésével, a bátrabbak pedig a sárkányhajót is kipróbálhatják.

Szolnoki Palacsintafesztivál - május 18-20. 

Szolnokon páratlan környezetben, a Széchenyi Parkerdő területén található NEFAG erdei játszótéren és vadasparkban tartják immár 3. alkalommal a palacsintafesztivált. Lesz vadasparki állatetetés, palacsintasütő verseny, számos gyerekkoncert, bábszínház, hangszerkészítő foglalkozás, játszóház és irányított kerékpártúra is. 

Tatai Patara - május 18-20. 

Egyenesen a török korba csöppenhetnek azok, akik hétvégén Tatára látogatnak. A Tatai vár lábánál felelevenítik az 1597-es ostrom eseményeit, lesz lovasbemutató, katonazenekari fesztivál és táncház - mintegy 400 néptáncos részvételével. A vásári forgatagban mutatványosok és tűzzsonglőrök szórakoztatják majd a látogatókat, a gyerekeket pedig Mátyás királyt idéző mesékkel, kézműves foglalkozásokkal várják az Öreg-tó partján.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.