Így változtatja meg az életed a gyerek

Semmi sincs olyan mély hatással az életedre, mint egy gyerek születése. Van, ami már sosem lesz a régi.

Egy kisgyerekkel az élet tele van kihívásokkal, de fontos, hogy kellő humorral álljunk hozzá a dolgokhoz.

Ha nem tudsz nevetni rajta, sosem éled túl!

- mondja egy amerikai apa, Mike Julianelle, aki Instagramon mutatja be, milyen volt az élet a gyerekek születése előtt és után.

#1 Amikor a kis feketét leváltja a mellszívó

Régebben azt tanították, hogy a fejés elengedhetetlen velejárója a szoptatásnak, de ma már tudjuk, hogy nem így van. Ettől még persze előállhat olyan élethelyzet, amikor szükség van rá – főleg akkor, ha szoptatási időben nem tudunk a baba mellett lenni, és más eteti meg lefejt tejjel.

#2 Az igazi férfi még a masnit is bevállalja a lánya kedvéért

Az apák szerepe ugyanolyan fontos, mint az anyáké. Egy 2017-ben publikált, huszonöt éven keresztül tartó, utánkövetéses vizsgálat igazolta például, hogy kevesebb problémával küszködnek azok a kiskamaszok, akiknek apja csecsemőkorukban élvezte az apaszerepet.

Somehow he looks happier holding the baby than he does holding the beer.

Got Toddlered (@gottoddlered) által megosztott bejegyzés,

#3 Karácsonyi pózolás helyett kiütve

Vannak kutatások, amelyek szerint a baba egészségének kimondottan jót tesz, ha együtt alszik a szüleivel. Szabályosabb lesz a szívverése és a légzése, csökken ráadásul a hirtelen bölcsőhalál  valószínűsége is – ezért javasolják, hogy a babák külön ágyban, de egy szobában aludjanak a szüleikkel.

#4 Ki mondta, hogy gyerekkel nem lehet fesztiválozni?

Számos fesztivál van, ahol gyerekprogramokról is gondoskodnak, így az egész család jól érezheti magát. Csak az éjszakába nyúló partizásról kell lemondani (vagy át kell hívni egy éjszakára a nagymamát).

#5 Azt ígérték, hogy mókás lesz - de kinek?

Nagyon cuki, amikor a kisgyerek ölelgeti vagy épp betakarja a család kutyáját, de az esetek többségében ezt a kutya nem élvezi. Tanuljuk meg felismerni, ha a kutyánk nem érzi jól magát, és lépjünk közbe, hogy megelőzzük a bajt!

Anybody want to rescue a dog? P.S. I need more #mancrushmonday submissions people! Send em in! #mcm #gottoddlered

Got Toddlered (@gottoddlered) által megosztott bejegyzés,

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek