Meghalt a gyereke, nekiestek az oltásellenesek

A fiatal anya úgy érezte, ezek után nincs más választása, kötelessége elmondania, mi történt valójában.

Jordan Derosier-nek nem csak a héthónapos fia halálával kellett megbirkóznia, miután egy Facebook posztban hírt adott a július 2-án bekövetkezett, egyébként a fiatal anya által felfedezett tragikus halálesetről, de még az oltásellenes trollok teljesen alaptalan támadásaival szemben is meg kellett védenie magát. 

Egy pokróc is okozhat tragédiát

Az anya egyébként először nem közölt semmit a héthónapos halálának körülményeiről, de miután sokan támadó hangvételű üzenetekkel kezdték bombázni a kötelező oltásokat vádolva a tragédiáért, úgy érezte, ideje felfednie, mi történt valójában. Így derült fény arra, milyen lelkiismeretfurdalással küzdött addig is a gyászoló anya, aki 2-án reggel egy hasán fekvő és a feje köré csavarodott pokróccal borított csecsemőt talált a gyerekszobában.

shutterstock 300995837

Sajnos a sikítozó Jordan segítségére siető férj sem tudta újraéleszteni a pokrócba gabalyodott, héthónapos Sloant. Jordan elmondása szerint Sloan már tudott állni és mászni, ezért úgy gondolta, abból sem lehet probléma, hogy 2 pokróccal alszik. A kisfiú azonban valahogy befűzte a babaágy rácsai közé az egyik pokrócát, belegabalyodott, és úgy tűnik, megfulladt. Az anya azt mondja, eddig a lelkiismeretfurdalás miatt nem beszélt a dologról, de úgy érezte, nem hagyhatja, hogy új lendületet kapjanak az oltásellenesek, ezért úgy döntött, részletesen elmondja, mi történt pontosan a fiával. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet Jordan, hogy bármennyire magától értetődőnek tűnik is, hogy egy kényelmes meleg pokrócba csomagoljon valaki egy csecsemőt, mindez – ahogy az ő esete is mutatja – veszélyes is lehet.

Az Amerikai Gyermekorvosok Akadémiája a következő irányelvekkel határozza meg a biztonságos alvókörnyezet kialakításának feltételeit:

A babákat a hátukon, valamilyen viszonylag kemény felületre, és egy feszesre húzott lepedőre fektessük le.

A bölcsőkben és kiságyakban ne legyen semmilyen puha ágynemű, amit a babák a fejükre húzhatnak: a pokrócok, a párnák és a puha játékok mind kerülendőek.

A csecsemők életének első évében, de legalább az első hat hónapban érdemes ugyanabban a szobában (de nem ugyanabban az ágyban) aludni, mint a kisbabák, a közös szoba 50 százalékkal is csökkentheti ugyanis a bölcsőhalál kockázatát.

Biztosítson mindenki füst-, alkohol- és drogmentes környezetet a kicsik számára. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra