Kvíz: menne ma az irodalom érettségi?

Az idei érettségik is a magyar írásbelikkel kezdődnek. Szövegértés, érvelés, műelemzés, műveltség, helyesírás a feladatok között. Kvízünkkel felmérheted, hányasra állsz magyarból!

Ma reggel több, mint 100 ezer középiskolás kezdi meg az érettségi vizsgákat. Az első próbatétel mindjárt egy négyórás írásbeli magyar nyelv és irodalomból. Szövegértési, érvelési, műelemzési feladatok, na és persze a helyesírás. Középszinten. Emelt szinten pedig már műveltnek is kell lenni, jól kell ismerni a nagy irodalmárok életét, munkásságát. Az idén jubiláló művészekét nyilván különösen jól. Vajon te ma hogyan boldogulnál a magyarérettségin?

Hogy ezt megtudhasd, összeállítottunk egy rövid kvízt, amivel felmérheted, mennyit kopott vagy csiszolódott a tudásod érettségi óta! A helyes megoldásokat a kvíz kitöltése után rögtön láthatod majd.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra