Az Allee-ban vegzáltak egy szoptató anyát

2015. májusában robbant ki az első nagyobb szoptatós botrány, amikor a Nyugati téri Mc Donald’s-ból elzavartak egy nőt, mondván, gyermeke táplálása náluk "nem elfogadott tevékenység”. Ezt flashmob és rengeteg cikk követte, mely a nyilvános szoptatást beemelte a köztudatba, és remélhetőleg segített annak szélesebb körű elfogadásában (amire érthetetlen, hogy egyáltalán miért volt szükség, hisz a szoptatásnál kevés természetesebb dolog van). A balhé nyilván nem tett jót a McDonalds megítélésének sem, ezért is érthetetlen, hogy az Allee biztonsági embere egy évvel az eset után miért érezte úgy, hogy rá kell szólnia egy padon szoptató kismamára. 

"Furán érzem magam. Ma felszólítottak az Alleéban, hogy legyek szíves használni a baba-mama helyiséget, ami szerintem ugyan nem alkalmas szoptatásra, de mindegy. Odaállt fölém a biztonsági bácsi, és úgy mondta. Kérdeztem, hogy tudja-e, hogy néz ki az a szoba. Azt mondta, akkor szól a takarítóknak. Jah, ha csak annyi lenne... Megsemmisülten távoztunk. Még soha nem szóltak be nyilvános szopi miatt. Egyébként tök diszkrétek voltunk. Gondoltam a 35 fokban bemenekülünk egy kicsit hűsölni, míg apát várjuk. Hát a jövőben ennek is lőttek" – idézte a Heti Válasz annak az édesanyának a Facebook bejegyzését, akit július 11-én a pláza egyik biztonsági őre megzavart.

shutterstock 292371977

A Heti Válasz a poszt hatására utánajárt, hogy valóban borzalmas állapotok uralkodnak a bevásárlóközpont baba-mama szobájában, és ez sajnos nem egyedi jelenség: a Corvin sem jeleskedett 2015 tavaszán, mert az apró zárható helyiségeket sajnos pont a kisgyerekes anyukák használják a legritkábban.

Az Allee július 14-én kiadott közleményében reagált az esetre, a szokásos kellemes PR szöveggel, miszerint az Allee bevásárlóközpontban bárhol lehet nyilvánosan szoptatni, elnézést kérnek és a baba-mama szobákat pedig feújítják: „Az Allee Bevásárlóközpont fontosnak tartja, hogy minél megfelelőbb körülményeket alakítson ki a kisbabával érkezők számára, ezért a tavasz folyamán elindította baba-mama szobáinak felújítási programját, amelyből a 2. emeleti helyiség már el is készült és a felújítás folyamatos a többi szinten is” – áll a közleményben, melyet a HVG.hu-n olvastunk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra